OPPSKRIFTER TIL HELGEN:

Fristende meny til helgen

ENDELIG HELG: Overrask med treretters bestående av moderne rekecocktail, biff på vinkokte poteter og tilslørte bondepiker.

HOVEDRETT: Biff på vinkokte poteter.
HOVEDRETT: Biff på vinkokte poteter. Foto: Foto: Astrid Hals/matprat.no
Sist oppdatert
FORRETT: Rekecocktail med mango og asiatisk dressing.
FORRETT: Rekecocktail med mango og asiatisk dressing. Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen/godfisk.no
DESSERT: Tilslørte bondepiker.
DESSERT: Tilslørte bondepiker. Foto: Foto: Mari Svenningsen/matprat.no

Alle gode ting er tre, og vår treretters denne helgen består også bare av gode ting.

Den er sammensatt av litt av hvert du og dine gjester kan bryne smaksløkene på. Forretten er en lekker sak av en rekecocktail. Rekene består, men den har ellers lite å gjøre med den daffe gammeldagse typen med kinakål, thousand island og alt det der. Bruk gjerne oppskriften som et utgangspunkt. Du må gjerne tilsette ingredienser som passer inn i den asiatiske helheten. Vi foreslår finhakket rød chili og frisk koriander. Du kan også sløyfe majonesen.

Fra den friske forretten beveger vi oss over til den kraftige hovedretten, biff på vinkokte poteter. Potetene skjæres i skiver i puttes i ovnen med en halv liter hvitvin over. Mmm - dette bør virkelig være en stor konkurrent til de fløtegratinerte, eller hva? På toppen av de ferdigstekte biffen, legges en raus porsjon puré av urter, løk og mandler, før herligheten gis en liten tur i ovnen til slutt.

Til dessert har vi hentet fram en gammel klassiker, tilslørte bondepiker. Lagvis krem, eplemos og knasende strø - så godt at det er å få struttende eplekinn av.

God helg!

Denne saken ble første gang publisert 28/11 2008, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også