OPPSKRIFTER TIL HELGEN:

Fristende meny til helgen

ENDELIG HELG: Overrask med treretters bestående av moderne rekecocktail, biff på vinkokte poteter og tilslørte bondepiker.

HOVEDRETT: Biff på vinkokte poteter.

HOVEDRETT: Biff på vinkokte poteter. Foto: Foto: Astrid Hals/matprat.no

Publisert Oppdatert
FORRETT: Rekecocktail med mango og asiatisk dressing.

FORRETT: Rekecocktail med mango og asiatisk dressing. Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen/godfisk.no

DESSERT: Tilslørte bondepiker.

DESSERT: Tilslørte bondepiker. Foto: Foto: Mari Svenningsen/matprat.no

Alle gode ting er tre, og vår treretters denne helgen består også bare av gode ting.

Den er sammensatt av litt av hvert du og dine gjester kan bryne smaksløkene på. Forretten er en lekker sak av en rekecocktail. Rekene består, men den har ellers lite å gjøre med den daffe gammeldagse typen med kinakål, thousand island og alt det der. Bruk gjerne oppskriften som et utgangspunkt. Du må gjerne tilsette ingredienser som passer inn i den asiatiske helheten. Vi foreslår finhakket rød chili og frisk koriander. Du kan også sløyfe majonesen.

Fra den friske forretten beveger vi oss over til den kraftige hovedretten, biff på vinkokte poteter. Potetene skjæres i skiver i puttes i ovnen med en halv liter hvitvin over. Mmm - dette bør virkelig være en stor konkurrent til de fløtegratinerte, eller hva? På toppen av de ferdigstekte biffen, legges en raus porsjon puré av urter, løk og mandler, før herligheten gis en liten tur i ovnen til slutt.

Til dessert har vi hentet fram en gammel klassiker, tilslørte bondepiker. Lagvis krem, eplemos og knasende strø - så godt at det er å få struttende eplekinn av.

God helg!

Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Rekecocktail med mango og asiatisk dressing

Rekecocktailen holder på å få en aldri så liten renessanse, men som alltid: med en moderne twist. Thousand Island er byttet ut med en frisk dressing, og mango og romanosalat sørger for at denne rekecocktailen befinner seg på den rette siden av årtusenskiftet.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

300 g Reker

1 hode Romanosalat

1 stk Mango

0.5 stk Agurk

2 skiver Loff

4 ss Majones

2 ss Soyasaus

1 stk Lime, saften

Astrid Hals

Biff på vinkokte poteter

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk Biff

2 ss Margarin

12 stk Poteter

5 dl Hvitvin

100 g Mandler

2 stk Løk

6 fedd Hvitløk

4 stk Kruspersille

2 ss Timian, frisk

4 ss Olivenolje

1 ts Salt

1 ts Pepper

TV 2 © God morgen Norge

Tilslørte bondepiker

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

6 stk Eple

0.75 dl Sukker

0.25 dl Vann

1 ts Sitronsaft

4 dl Kavring

4 ss Sukker

1 ts Kanel

2 ss Smør

3 dl Kremfløte

1 ts Vaniljesukker

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag