Oppskrifter til helgen

Spansk helgemeny

Her er helgens treretters spanske meny. Ja, det er crème brûlée til dessert.

Crema catalana ser lik ut som creme brulee.
Crema catalana ser lik ut som creme brulee. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Jada, den kalles selvsagt Crema catalana i Spania. Hele Sør-Europa krangler om hvem som skal ha æren for denne desserten. Men: Det er i prinsippet det samme. Men den spanske varianten har ofte kanel og sitronskall i.

Denne helgen skal vi til Spania. En kulinarisk minirundtur starter aller helst i fjellene med spansk skinke. Det er ikke for ingenting at de spanske skinkene har et godt renomé over hele verden. Jeg kan ikke komme på en enklere og bedre forrett enn akkurat det.

Det finnes mange typer av dem, og trenger du en guide finner du det her.

Hovedretten: Spanias stolthet

Hovedretten er også det som oftest regnes som nasjonalretten, nemlig paella. Det finnes like mange oppskrifter som spanske husmødre på denne giganten i det spanske kjøkkenet.

Vi har funnet fram en enkel oppskrift. Det viktigste er å til risen - og det blir ikke skikkelig om du ikke har i litt (men bare litt) safran. De har det i de fleste matbukkene.

Les også: Klar du kan lage sushi!

Desserten: Den alle må like

Crema catalana er den desserten ingen ikke liker, men de færreste tør å prøve seg på. Det er mye lettere enn man skulle tro. De fleste er redde for ikke å få til det øverste, karamelliserte laget. Har du en brenner går det veldig lett, men det funker også i ovnen om du bare passer nøye på!.

Oppskriftene finner du nedenfor. God helg!

 

Denne saken ble første gang publisert 15/06 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også