Endelig er helgene tilbake! Det føles som månedsvis sisten sist. Og det har jeg tenkt å feire!

Forrett

Først ut i helgen er en herlig liten sak med asparges og reker. Som så ofte, ligger hemmeligheten i sausen. Hollandaise er en klassisk og temmelig enkel saus, særlig når du har gjort det et par ganger. Behersker du hollandaise er det ingenting som kan stoppe deg fra å bli kongen/dronninga på kjøkkenet. (Sjekk sauseskolen for flere oppskrifter).

Hovedrett

Hovedretten er kylling. En hel en. Noen ganger er det irriterende vanskelig å få tak i hele kyllinger (selv om det har blitt mye lettere). Jeg husker at jeg måtte innom de butikkene som steker kyllinger og spørre om å få de rå. Hjemme på kjøkkenet vasket jeg av grillkrydderet og gjorde kyllingen til min egen (som det heter i Idol).

Å saltbake en kylling er kanskje nytt for mange, men på ingen måte noen heksekunst. Alt du trenger er, nettopp, salt og kylling. Det du får er en mye saftigere kylling enn du ellers ville fått.

Når det gjelder tilbehøret er det alltid en vinner med "brennende kjærlighet", kanskje det beste potetmosen som finnes. Og ellers er det enkelt å bake noen grønnsaker i ovnen sammen med kyllingen, for eksempel squash, aubergine, hvitløk, gulrøtter og paprika (med olje og litt tørka krydderurter).

Dessert eller ikke dessert?

Desserten er egentlig ikke en dessert, men en snacks du kan ta med til sofaen. Denne sjokoladefudgen kommer med en advarsel: Du kan bli avhengig.

For å lage den trenger du et steketermometer. Det er også viktig å følge oppskriften nøye.

Dersom du for alvor vil følge denne menyen, anbefaler jeg å begynne med desserten. Den krever ikke mye innsats, men har litt ventetid i seg. Oppskriftene finner du nedenfor.

 

Les også:

Slik lager du french toast

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Asparges med reker

Du kan grille dem eller steke dem i panna. Og så må du ha god saus...

Til 2 porsjoner:

8 stk asparges

20 stk reker, pillede

2 ss løyrom

olivenolje

Saus - Hollandaise

200 g smør

2 stk egg

1 stk sitron

cayennepepper

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Saltbakt kylling

Dette er grunnoppskriften. Det er ikke noe problem å utvide denne med urter og annet godt.

Ingredienser:

1 stk kylling

1,2 kg salt

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Sjuves sjokoladefudge

Dette er supert godterisnadder! Men, du må nesten ha et digitalt steketermometer for å være på den sikre siden.

Ingredienser:

4 dl sukker

2 dl kremfløte

200 g sjokolade

2 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!