Ah! Som jeg gleder meg til å trekke skinnet av den nydelige fisken! Å se det saftige kjøttet glinse mot meg er det store høydepunktet denne helgen. Det vet jeg allerede nå. Og tanken på å skli dette kjøttet av beina gjør meg sulten. For den som ikke vet hva jeg snakker om - sjekk denne videoen (litt ned i saken).

Forretter

Men, før vi kommer til fisken er det litt småsnacks. Det første jeg skal gjøre er å lage en superenkel blomkålsuppe med blomkål som jeg koker mør, siler og kjører glatt med fløte og krydrer med litt pepper og muskat. Den serveres i små espressokopper (bytt ut erter med blomkål i denne oppskriften, så er du på sporet).

Så har jeg tenkt å kjøpe ett eneste kamskjell. Og det serveres med dillolje på denne måten. Til slutt skal jeg riste noen nøtter og blande med soyasaus (oppskrift nedenfor). Da har jeg varme, eleganse og knask - slett ikke verst til å være en start.

Fisk til hovedrett

Så var det fisken! Jeg har en barnslig glede av å blande saltet med litt vann slik at jeg kan forme det (omtrent som å lage sandslott). Fisken tar under en halvtime i ovnen, men hva med tilbehøret? Ikke noe fancy. Men, jeg kunne tenke meg å lage hasselbackpoteter. De trenger litt lengre tid i ovnen. Det betyr at potetene må inn i ovnen omtrent en halvtime før fisken.

Og jeg skal ikke gjøre det vanskeligere enn at jeg lager en salat, en enkel en.

Dessert

Når jeg lager denne troikakaken har jeg noe å glede meg til hele helgen - og noe å by gjestene om jeg skulle få besøk. Den tar litt tid å lage (sjokolade skal smeltes, stå skal den stivne - samme med geléen). Derfor er det lurt å begynne med å lage desserten.

Med det ønsker jeg en riktig god helg!

Erik Hannemann

Ristede nøtter med soya

En enkel snacks med nøtter du kan kose deg med.

Ingredienser:

2 dl blandede nøtt er, gjerne valnøtter, pistasjnøtter, paranøtter evnt mandler

4 ss soyasaus

salt, gjerne havsalt

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Saltbakt fisk

Det er så superduperenkelt at det er en lek! Prøv gjerne med fjellaure.

Ingredienser:

1 stk liten ørret (fjellaure)

1 kg salt, grovt

1 dl vann (eller litt mer)

Høyde (px): Bredde (px):
Øystein Westlie

Troikakonfekt

Troikakake er ikke vanskelig å lage. Om det blir godt? Gjett 'a!

Ingredienser:

300 g sjokolade, mørk

1 pk bringebærgelé

2,5 dl vann, kokende

1 ss hvetemel

100 g Nugat sjokolade, mørk

100 g marsipan, gjerne hvit

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!