Foliepakke på bål

MIDDAG: Pakk inn biter av kylling, pølser eller fisk sammen med grønt og legg det på bålet. Godt brød smaker godt til. © Foto: Astrid Hals/kylling.no

Turmat må tilfredsstille noen enkle krav: Det må gå an å frakte den i sekken uten at den er forvandlet til det ugjenkjennelige når du pakker den opp igjen. Den må enten kunne spises kald, holdes varm på termos (mattermos er en gnistrende oppfinnelse), eller den må kunne varmes på primus eller over bålet. Kan den i tillegg spises med et minimum av servise - sekken full av skitten oppvask er ikke noe moro - så er det et helt klart fortrinn.

Nedenfor finner du noen deilige oppskrifter på mat som er god å ha med i sekken. Om du tar ungene med på tur, bør du nok droppe cognacen i Trond Mois kakaooppskrift.

Kyllingsuppe

Minestronesuppe med pitabrød

Foliepakke på bål

Tortilla på bål

Pinnebrød

Pizzasnurrer

Fylte epler

Muffins med eple, ingefær, kanel og kardemomme

Kakao

LES OGSÅ:

Kraftføde for strabasene

God og praktisk turmat

Ti ting å gjøre i vinterferien

Vi tester ståltermoser

Test av kokeapparater

Test av kjelesett

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!