Oppskrifter på tapas

Slik lager du tapas

Slik steller du i stand tapasmiddag!

UUNVÆRLIG: Det er vanskelig å komme utenom skinke når du lager tapasbord!
UUNVÆRLIG: Det er vanskelig å komme utenom skinke når du lager tapasbord! Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Det finnes heldigvis ingen strenge tapasregler. Når det er sagt tilhører et tapasbord uten skinke, ost og aioli sjeldenhetene. Ost og skinke fordrer ikke annet enn innkjøp, men aiolien må du jobbe for. Oppskriften nedenfor er helt klassisk. Jeg liker å smake meg fram ørlite cayennepepper og sennepspulver som setter en fin spiss. Jeg pleier også å bruke solsikkeolje og bare smaker til med olivenolje. Men det meg.

En spanjol blir antakelig fornærmet om du utelater tortillaen, den berømte potetomeletten også. Og du? Ikke glem kjøttbollene, eller albondigas som det heter dersom du vil bestille det i Madrid.

Det er mange gode spanske desserter. Vi har valgt ut crema catalana fordi det er den mest klassiske.

Menyen nedenfor å regne som en liten meny i tapassammenheng, men fungerer bra som utgangspunkt som du kan bygge ut med flere småretter om du vil. Hvor mye man vil lage avhenger selvsagt av hvor mange man er og hvor mye tid du har lyst til å bruke på kjøkkenet.

PS Vi kunne ikke dy oss for å ta med potetkrokettene, simpelthen fordi de er himmelske. Håper du kan tilgi.

Denne saken ble første gang publisert 20/01 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også