OPPSKRIFTER PÅ RABARBRA

Kule oppskrifter med rabarbra

Ja, alt dette kan du bruke rabarbra til.

Publisert Oppdatert

Rabarbraen har kommet!

Fanfarer! Fanfarer!

En av forsommerens store gleder skyter opp av jorden. De minste av oss av har for lengst, med en sukkerkopp i hånden, oppdaget det friske syrefenomenet som markerer sommerens inntog.

Det første jeg gjorde var å etterligne barndommens opplevelse ved å skjære tynne stenger av rabarbra og servere det i en sukkerskål hvor jeg hadde blandet inn litt vanilje. Der fikk du kanskje en idé.

Hva gjør vi med rabarbraen?

Skjønt, hvem vil ha nye rabarbraideer? Det hviler en konservativ rabarbrakonsensus over landet. Rabarbraen har en sterk posisjon som vår- og sommersignal i solhungrige nordboeres felles psyke. Men, selv i de ivrigste rabarbramiljøene vises det liten vilje til kreativitet. Det blir mest rabarbrasuppe. Og kanskje syltetøy (sjekk oppskriftene nedenfor).

Jeg vil herved slå et slag for å utvide rabarbraens bruksområde.

For eksempel gjør rabarbra seg utmerket i muffins. Nå, det hadde du ikke tenkt på?

Og det syltetøyet, det kan du gjerne blande litt svisker i. Og kanel hadde du allerede prøvd?

En sabayonne er også nydelig med rabarbra: Del en vaniljestang på langs, skrap ut frøene og pisk sammen med eggeplommer og sukker. Denne blandingen har du over kokende varmt vann og pisker til det tykkner - og så heller du sabayonnen over en blanding av jordbær og rabarbra...

Kjekt å vite om rabarbra

Det viktigste først: Ikke spis bladene. De er giftige. Når det er sagt, så finnes er et konservativt anslag på at et voksent menneske må spise fem kilo rabarbrablader før dosen blir dødelig (ifølge wikipedia). Stengene inneholder enda mindre oksalsyre, så med mindre du har et sykelig og ekstremt forhold til rabarbrakonsummering er ikke dette noe å bekymre seg for.

For den som er nysgjerrig kan man prøve å spise rabarbra slik man gjør i Chile, men salt og pepper. Ikke sukker. Vel, så nysgjerrig er ikke jeg.

Nedenfor finner du en god bunt med oppskrifter du kan prøve. Og send gjerne inn flere oppskrifter eller ideer på Facebook-siden!

 

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning