Oppskrifter på ovnsretter

La ovnen gjøre jobben

Publisert Oppdatert

Ovnsbakte retter krever som regel lite innsats, men betalingen er desto bedre. Lasagne er kanskje det mest kjente eksempelet på en slik rett. Det er vanskelig å motstå lag av pasta, tomatsaus som dufter av oregano og smeltet ost. Dagens variant er en jukselasagne uten plater, men med vanlig pasta.

Moussaka er grekernes svar på lasagnaen. Rettene ligner mye, men i moussakaen er pastaen byttet ut med aubergine. Aubergine er ubrukelig før den blir utsatt for masse varme. Da blir den til gjengjeld svært medgjørlig og smaker nydelig sammen med tomat og kjøttsaus.

Macaroni n' cheese er kanskje den billigste ovnsretten som finnes. Den ble oppfunnet under Den store depresjonen på 1930-tallet av to karer som het Abram and Aaron (som vi ikke kjenner etternavnet til). Alt du trenger er litt pasta, ost, en skvett melk, litt mel og smør. Klassikeren er redningen når lønningsposen er slunken eller når du vil ha noe veldig raskt.

Erik Hannemann

Lettvint lasagne

I denne oppskriften finner du ikke pastaplater, men vanlige pastaskruer eller pastarør. Da er det mye lettere å lage fordi man ikke må passe på at pastaen er ferdig. Sjekk ut!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Rødløk

1 stk Gulrot

1 stilk Stangselleri

1 fedd Hvitløk

0.5 kg Kjøttdeig

2 stk Tomatboks

1 ss Sukker

5 ss Kylling

1 dl Rødvin

150 g Ost

0.5 stk Sitron

4 dl Melk

2 ss Smør

2 ss Hvetemel

300 g Pasta

Salt og nykvernet pepper

Peter Berg

Klassisk moussaka

Moussaka er grekernes svar på lasagnaen. Rettene ligner mye, men i moussakaen er pastaen byttet ut med aubergine. Aubergine er ubrukelig før den blir utsatt for masse varme. Da blir den til gjengjeld svært medgjørlig og smaker nydelig sammen med tomat og kjøttsaus.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 stk Aubergine

1 stk Squash

1 stk Løk, finhakket

2 fedd Hvitløk

0.5 kg Kjøttdeig

2 stk Tomatboks

1 ts Anis, malt

2 ts Oregano, tørket

1 ts Sukker

1 ss Hvitvinseddik

100 g Ost, revet

2 dl Melk

3 dl Kremfløte

2 stk Eggeplomme

2 ts Maisenna

Olje

Salt og pepper

Peter Nerg

Macaroni 'n cheese

Macaroni and cheese er en amerikansk klassiker som er like enkelt som det er godt. Denne varianten spanderer noen tomater på toppen for å live opp litt.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

200 g Makaroni

2 ss Hvetemel

3 ss Smør

2 dl Melk

0.5 ts Muskat

100 g Ost

2 stk Tomater

Timian

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning