Oppskrifter på ovnsbakt mat

Den enkleste metoden til god mat

Her er 11 forslag til deg som er lat.

PASTA I FORM: Dropp lasagnen og lag denne i stedet.

PASTA I FORM: Dropp lasagnen og lag denne i stedet. Foto: Foto: Linnea Press

Publisert Oppdatert

- Hæ? Det er jo bare løk, jo?

Jeg hadde moren min på besøk. På bordet var det en masse godt; hummus med plenty spisskum, grillet indrefilet, artisjokk, estragonsaus, stekte poteter, bakt focaccia, en dessert med appelsin, yoghurt, pistasjekrem og hasselnøtt/sjokoladestrø etc.

Men, det var én ting hun la merke til. En skål med løk.

Ovnen er den late manns beste venn. Så lenge du kan legge noe i en ildfast form, ja da kan du faktisk lage mat.

Moren min ble presentert for denne "teknikken" i sin aller pureste form. To rødløk, fire sjalottløk og et par vanlige, gule løk ble satt på bordet. I den samme formen de hadde tilbrakt en times tid i, i den varme ovnen.

Nei, de var ikke skrelt. Ingenting.

Saken er at jeg elsker mat som gjør seg selv. Å skjære gjennom det uttørkede skallet på bakt rødløk og oppdage det glinsende, fristende og indre blir jeg aldri lei av. Aldri har noen gjort så lite og fått så mye igjen.

Man ville jo bli temmelig lei av å bare spise løk til middag (selv om denne oppskriften er super). Men, det vi skal ta med oss, er ideen. Ideen om å sette noe i ovnen og la varmen der inne gjøre resten av arbeidet.

Linnea press

Ovnsbakt pasta med tomat og mozzarella

Denne retten med pasta, mozzarella og tomat bakes i ovnen. Litt rødvinssmak i sausen gjør susen.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

400 g Kjøttdeig

1 stk Løk

2 stk Hvitløksfedd

1 stk Chili, rød

2 ss Olivenolje

3 bokser Tomater

1 dl Vann

1 potte Basilikum

1 ss Rødvinseddik

1.5 ts Salt

1 ts Pepper

400 g Pasta

3 dl Parmesan, nyrevet

2 stk Mozzarella

Kim Holthe

Bakt kylling med chorizo, sitron og oliven

En nydelig ovnsrett proppfull av gode smaker.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Kylling

1 stk Sitron

200 g Oliven

100 g Chorizopølse

5 fedd Hvitløk

1 stk Paprika

8 stk Sjalottløk

2.5 dl Kylling

2 ss Smør

0.5 ss Paprika

Pepper

Erik Hannemann

Lettvint lasagne

I denne oppskriften finner du ikke pastaplater, men vanlige pastaskruer eller pastarør. Da er det mye lettere å lage fordi man ikke må passe på at pastaen er ferdig. Sjekk ut!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Rødløk

1 stk Gulrot

1 stilk Stangselleri

1 fedd Hvitløk

0.5 kg Kjøttdeig

2 stk Tomatboks

1 ss Sukker

5 ss Kylling

1 dl Rødvin

150 g Ost

0.5 stk Sitron

4 dl Melk

2 ss Smør

2 ss Hvetemel

300 g Pasta

Salt og nykvernet pepper

Peter Berg

Bakt kylling med fennikel og poteter

Denne kyllingvarianten krever veldig lite arbeid og lager mat til mange. Du kan eksperimentere med ulike kryddertilsettinger, for eksempel oregano, rosmarin, kumin etc.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk Kyllingbryst

1 stk Fennikel

6 stk Poteter

3 stk Egg

3.5 dl Melk

1 ss Hvetemel

1 ts Salt

Pepper

2 stk Hvitløksfedd

1 dl Griljermel

2 ss Smør

Erik Hannemann

Bakte pølser med bønner

Latmannschili

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

3 stk Pølse

1 bokser Hakkede tomater

1 pk Røde bønner

2 fedd Hvitløk

1 stk Rødløk

1 dæsj Eddik

1 stk Chili

1 stk Laurbærblad

Salt

Pepper, sort og nykvernet

Erik Hannemann

Ovnsbakt ørret

Bak laks eller ørret med denne sausen og få en helt ny smaksopplevelse.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Ørret

1 stk Appelsin

1 stk Fennikel

2 stk Sjalottløk

2 dl Crème fraîche

1 ts Estragon

2 ss Gressløk

Salt og pepper

Erik Hannemann

Kokte oksekjaker i tomat

I denne oppskriften kan du bruke crock-pot, men det går fint å lage den i ovnen også.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 kg Oksekjøtt

5 stk Champignon

1 stk Løk

3 ss Kjøttbuljong

3 stk Tomatboks

4 ss Balsamicoeddik

1 dl Sorte oliven, stenfrie

1 stk Hvitløk

1 kvast Rosmarin

2 ss Kapers

Salt og nykvernet pepper

Ovnsbakte kyllinglår på potetseng

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk Kyllinglår

8 stk Mandelpoteter

1 ts Timian

1 ts Rosmarin

Salt

Pepper

1 dl Hvitvin, tørr

1 dl Hønsebuljong

2 ss Smør

Salt

Pepper

Erik Hannemann

Lasagne med grillet ost

Det er bare moro å lage denne lasagnen.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 stk Gulrøtter

1 stk Rødløk

1 stk Selleristang

Olje/smør til steking

1 fedd Hvitløk

0.5 kg Kjøttdeig

2 bokser Tomater

1 ss Sukker

2 ts Timian

8 stk Lasagneplater

1 stk Ost

2 ss Smør

2 ss Hvetemel

5 dl Melk

1 stk Buljong

Sitron

Jane H. Johansen

Saltbakte rødbeter

En oppskrift du kan bruke som tilbehør eller som en flott, rød middag!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

Salt, grovt

7 stk Rødbet

1 stk Rødløk

Olivenolje

2 ss Balsamicoeddik

Salt og pepper

3 ss Persille

Synøve Dreyer

Bakt paprika fylt med kinakål og oliven

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk Paprika, rød

1 stk Chili, rød

20 stk Grønn oliven

1 stk Kinakål

2 ts Salt

2 ts Pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning