Oppskrifter på krabbe
Slik blir krabbe best
De mest fristende oppskriftene finner du her.
Krabbe!
Ah... Det hvite krabbekjøttet er en luksus vi skal unne oss her på berget. Med denne herlige vinen til er det storslagent.
Skjønt, luksus? Krabbe er slett ikke noe sjeldent. Hvor enn jeg slipper ned en snøre med et knust blåskjell i andre enden går det sjelden mer en tre minutter før en krabbe biter seg fast. Det er riktignok strandkrabber. I vårt enorme arkiv over oppskrifter finnes det bare én oppskrift på strandkrabber. Og det er en lekker strandkrabbesuppe med kamskjell fra den nå nedlagte Restaurant Oscarsgate.
Siden strandkrabber ennå ikke ser ut til å verdsettes her til lands får vi holde oss til taskekrabbene. Altså den vanlige, store krabben som det også finnes flust av.
Om du kjøper hele, kokte krabber i butikken (eller fanger og koker dem selv) er det kjekt å kunne rense dem. Denne videoen (på engelsk) viser ganske bra hvordan det skal gjøre:
</p> <p>Jeg, som både er bedagelig og lider av mild krabbefobi, kjøper klør og ferdig pillede krabbeskjell. Og det beste jeg vet er å improvisere fram oppskrifter med det nydelige krabbekjøttet.</p> <p>Som regel begynner jeg med å legge krabbekjøttet på en tallerken, så dikter jeg opp en dressing (hm... hva med yoghurt, dill og olje) som jeg har på og så noen biter med grønt. Da funker alt fra mango til agurk og artisjokkhjerter.</p> </div>
Dette passer best med krabbe
Det er noen ingredienser som går igjen i oppskrifter med krabbe. Kanskje er ikke cayenne overraskende, men at krabbe og avokado er så venner er litt mer pussig. Jeg stusser også at oppskriftene er såpass like når man tenker på alle de tingene som passer så godt sammen med krabbe:
eple
artisjokker
asparges
avokado
bacon
brød - krutonger
gulrot
blomkål
cayennepepper
selleri
kjørvel
chili
gressløk
koriander
kokosmelk
creme fraiche
agurk
karri
dill
lime
sitron
mynte
sennep
mango
persille
reddiker
erter
estragon
timian
sitrongress
yoghurt
ingefær
Og krabbe sammen med majones og aioli er også opplagt veldig godt.
Hva med en varm suppetallerken med kokosmelk, mynte, sitrongress, asparges og krabbekjøtt?
Eller en tallerken med friske eplebiter, yoghurt, agurk og krabbe - overstrødd med koriander?
Se for deg en lett majones med hakkede reddiker, estragon og krabbe?
Oppskrifter på krabbe
Med denne listen er det enkelt å se for seg herlige ting man kan lage med krabber.
Om du ikke synes det er like morsomt som meg å improvisere har jeg samlet et godt knippe med oppskrifter nedenfor. For jeg vet jo at man må lære å krabbe før man kan gå.
Les også:
Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god
Vår største pizzatest noensinne
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Til 1 porsjon
1 ss Majones
1 stk Rømme
1 ts Sylteagurk
1 dråpe Tabasco
Cayennepepper
Salt og pepper
2 ss Krabbekjøtt
Persille
Ingredienser:
1 knivsodd Cayennepepper
300 g Krabbekjøtt
1 stk Mango
3 ss Majones
1 stk Squash
1 ss Gressløk
Krabbesalat med koriander
Om du har lyst å prøve noe annet enn krabbe naturell, anbefales denne. Tilsett gjerne litt chili og limesaft for ekstra smak.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
1 stk Isbergsalat
3 stk Sjalottløk
3 dl Crème fraîche
3 dl Kremfløte
4 stk Tomat, flådd
2 stk Krabbe
2 ss Koriander, frisk, hakket
Krabbemousse
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
1 pose Buljong
2 dl Vann
1 stk Sitron, saft og revet skall
1 ss Estragon
300 g Krabbe
2 dl Lettrømme
Krabbe med avokadopuré og tomater
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
250 g Krabbekjøtt
2 ts Olivenolje
2 ts Lime
Salt
Pepper
2 stk Avokado
1 stk Lime, saften
Salt
Pepper
3 dråpe Tabasco
4 stk Tomat
1 ss Olivenolje
2 stk Sjalottløk
1 fedd Hvitløk
1 stk Chili, rød
Salt
Pepper
Koriander
Krabbe på tallerken
Krabbe blir godt sammen med noen få ingredienser. Her er de.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
8 stk Krabbe
1 stk Hjertesalat
4 stk Cherrytomat
2 ss Majones
2 ss Rømme
1 knivsodd Cayennepepper
1 stk Sitronbåter
Risotto med krabbe
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
250 g Krabbe
2 dl Risottoris
4 ss Olivenolje
2 ss Sjalottløk
2 dl Hvitvin, tørr
3 dl Matfløte
3 dl Fiskekraft
80 g Parmesan
2 ss Smør
2 stk Tomat
2 ss Basilikum
Salt
Pepper
Bisque på krabbe
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
1 stk Krabbe
2 stk Sjalottløk
1 ss Olivenolje
2 ss Cognac
1 ss Tomatpuré
1 knivsodd Safran
1 knivsodd Kajennepepper
2.5 dl Hvitvin
7.5 dl Vann
Salt
Hvit pepper
2 dl Crème fraîche
Dill
Denne saken ble første gang publisert 22/09 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.