Oppskrifter på gourmetmat

Gourmetmeny fra Oscarsgate

Vi ba gourmetrestauranten Oscarsgate i Oslo lage en "enkel" nyttårsmeny.

Foto: Foto: Audun Aagre

Publisert Oppdatert

Det blir ikke alltid like enkelt når gutta på Oscarsgate lager mat. Å skrive ned oppskriftene er heller ikke enkelt. Men, vi har klart å få noe fornuftig ut av kokkene på restauranten som nylig ble belønnet med en Michelinstjerne.

Her har du et fyrverkeri av en nyttårsmeny. Lykke til!

Hele denne saken er publisert i Appetitt.

Laksecarpaccio med ponzusaus og kokossorbet

Bjørn Svenson fra restaurant Oscarsgate har laget en nydelig laksecarpaccio.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

200 g Laks

1 stk Chili, rød

1 bit Ingefær

1 stk Sitrongress

1 bt Koriander

4 stk Lime

2 dl Soyasaus

1 dl Ponzusaus

50 g Sukker

Laks

3 dl Kokosmelk

70 g Sukker

30 g Glukose

1 pl Gelatin

3 stk Lime, saft og skall

Fransk and med selleri- og soppkrokett, sellerifondant og aigre doux

Her har Bjørn Svensson laget en ny stjerneforrett. Bare å forsyne seg!

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

2 stk Andebryst

100 g Sellerirot

100 g Sopp

1 stk Løk

0.5 stk Hvitløksfedd

1 ts Timian

1.5 dl Fløte

2 stk Egg

Maisenna

Brødrasp

1 stk Sellerirot

5 g Smør

2 stk Hvitløksfedd

1 kvist Timian

Salt

3 dl Kalv

1 dl Andekjøtt

1 dl Rødvin

0.5 dl Solbær

1 stk Appelsin

2 ss Sherryeddik

Strandkrabbesuppe med risoni og kamskjell

En gourmetsuppe fra restaurant Oscarsgate i Oslo.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 kg Krabbe

1 stk Løk

1 stk Gulrot

2 stilker Stangselleri

4 stk Hvitløk

Sitrongress

1 stk Fennikel

1 g Safran

1 ss Tomatpuré

5 dl Hvitvin

Olje til pensling

2 dl Kremfløte

50 g Smør

Bakt hellebarn med hollandaisesaus og løjrom

Her har mesterkokk Bjørn Svenson fra Restaurant Oscarsgate laget en superflott kveiterett.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 stk Kveite

50 g Løyrom

Smør

1 stk Kålrot

5 dl Kyllingkraft

1 stk Laurbærblad

10 stk Pepperkorn

1 stk Løk

2 stk Eggeplomme

2 dl Smør

Sitron

Epledessert med yoghurtkrem og sorbet

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

200 g Eple

100 g Sukkerlake

20 g Sitron

0.5 l Eple

200 g Yoghurt

50 g Sukker

50 g Fløte

3 stk Eple

1 dl Eple

30 g Sukker

2 ss Sitronsaft

340 g Smør

180 g Honning

510 g Melis

510 g Mel

6 stk Eggehvite

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag