Høsten er suppenes triumfmarsj. Ingenting er som å komme hjem på en hustrig dag til en skikkelig varm og god suppe. Det er nesten som å få livet tilbake.

Nedenfor finner du oppskrifer på tre supper. Du kjenner kanskje alle fra før: Potetsuppe, thaisuppe og blomkålsuppe.

Potetsuppe lages ved å koke poteter og purre. Det er vanlig å ha i litt kyllingkraft, gjerne litt ost og kanskje noen urter for å sette god smak.

Thaisuppa er en suppe på løk, men smaksatt av kokosmelk, karri og kylling. Ja, og sitrongress, selvsagt.

Blomkålsuppe lages av stekt løk som så kokes med blomkål og fløte.

Tre enkle, smakfulle supper som alle elsker. Men, hva gjør man for å gjøre dem litt mer spennende?

Her er noen forslag:

 

  • Skjær brødskiver, gjerne av loff eller rugbrød. Legg dem på et stekebrett, pensle med olje eller smør og legg på en to halve skiver bacon. Stek det sprøtt i bacon og stek sprøtt i ovnen (200 grader 10-12 minutter).
  • Gjenta overstående, men legg på ost når baconet er sprøtt og stek videre til det smelter.
  • Posjer et egg og legg det i skålen
  • Enkleste triks: Legg på friske urter, gjerne timian, persille, estragon eller kjørvel
  • Strimle opp grønnsaker, gjerne noen med sterke farger og legg dem på toppen
  • Gratiner med butterdeig: Kjevle ut og legg den over
  • Kuleste triks: Hul ut sellerirot eller gresskar og server suppen i skallet.

 

Erik Hannemann

Potetsuppe vichysoisse

Dette er en ganske klassisk variant av den berømte suppen som kokken Louis Diat oppfant på hotell Ritz-Carlton på første halvdel av 1900-tallet.

Til 2 porsjoner:

500 g poteter

0,5 stk purre

20 g parmesan

2 ss kyllingkraft

1 stk liten pølse snabb

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe har aldri vært bedre...

Ingredienser:

1 stk løk

2 stk blomkål

2 dl kremfløte

5 skiver bacon

3 skiver loff

salt og nykvernet pepper

1 ts muskat

1 ss gressløk, finhakket

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Thaisuppe

Thaisuppe er den varme, krydrede suppa som alle blir så glade i. Enten de har vært i Thailand eller bare drømmer om det.

Til 4 porsjoner:

20 g ingefær

0,5 stk rød chili

sitrongress

2 fedd hvitløk

10 stk sjalottløk

2 bokser kokosmelk

5 dl kyllingkraft

2 stk rødløk

3 stk vårløk

2 stk kyllingfilet

6 stk cherrytomat

0,5 stk lime

1 ts fiskesaus

1 ss karri

koriander, fersk

olje/smør til steking

galangal

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!