Oppskrifter med poteter

Poteter

OPPSKRIFT PÅ FLØTEGRATINERTE POTETER: Her fnner du laurbær, timian - og selvsagt fløte og poteter.
OPPSKRIFT PÅ FLØTEGRATINERTE POTETER: Her fnner du laurbær, timian - og selvsagt fløte og poteter. Foto: Foto: Håvard Egge
Sist oppdatert

Poteten er i hardt vær i våre dager. Den blir presset på alle fronter. Den taper til folk som har dårlig tid og tyr til pastaen i stedet (selv om couscous går på halve tiden).

Og så er det horden av folk som mener at den verste, menneskelig trusselen i vår tid er karbohydrater. (Selv jeg ble revet med og forsøkte en kur, se hvordan det gikk...). Jeg gjorde til og med et forsøk på lage en ukemeny med minst mulig av de forhatte karbohydratene.

Kort fortalt: Jeg nekter heretter å la noen av mine måltider dikteres av det jeg mener truer livskvaliteten; folk som mener smak må vike sunnheten (som bygger på store misforståelser).

Så derfor vil jeg slå et skikkelig slag for poteten.

Nedenfor har jeg samlet et skikkelig knippe med gode oppskrifter og idéer. Her finner supre potato-skins, to varianter av fløtegratinerte poteter, en dekadent potetmos, en grateng med fennikel de færreste har prøvd - og dessuten en oppskrift på hvordan du får en middag for to personer til 12 kroner. Slå den!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (4800 mennesker tar ikke feil...)

Les også:

Tiramisu på 1-2-3

Slik lager du perfekt espresso

Tre gode kaffekaker

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 16/02 2011, og sist oppdatert 28/06 2017.

Les også