Oppskrifter med øl

Sett smak med øl

Fem oppskrifter hvor øl spiller en ganske stor rolle.

CHILI CON CARNE: Pimp opp middagen med øl. Prøv ut disse oppskriftene.

CHILI CON CARNE: Pimp opp middagen med øl. Prøv ut disse oppskriftene. Foto: Foto: Linnea Press

Publisert Oppdatert

Øl til mat er ingen nyhet. Mer uvanlig er det kanskje å bruke øl som smaksetter i mat.

Men faktum er at litt øl i gryteretten, til skalldyr eller til og med i brød, gir veldig god smak.

Ølbrasserte poteter med timian

Potetene er godt tilbehør til høstens vilt, til retter av storfe og til grillet kylling.

Blåskjell i Guiness

Guiness er det kraftige irske ølet, som du må på Vinmonopolet å kjøpe. Det går like bra med vanlig pils. Server nystekte baguetter til.

Svinefilet surret i øl med sopp

Det milde svinekjøttet får en lett smak av villsvin når det tilberedes på denne måten.

Kaldhevet baguette

Kaldheving gir luftige baguetter med den riktige, litt seige konsistensen. Perfekt brød når man skal ha gjester. Deigen kan settes om morgenen, heves i kjøleskap og så stekes de like før gjestene ankommer. Deigen kan også stå natten over og stekes tidligere på dagen.

Chili con carne

Perfekt når man er mange rundt bordet. En kraftig og het chili som serveres med tomatsalsa, guacamole, tortillabrød og rømme.

Les også:

Slik pimper du tacoen

Tre digge supper

Søk i over 4000 oppskrifter

Har du tips til andre retter med øl? Del tipsene dine i forumet.

Linnea Press

Ølbrasserte poteter med timian

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 kg Poteter

1 stk Gulrot

1 skiver Knollselleri

2 stk Laurbærblad

1 fl Pils

5 dl Vann

1 stk Buljongterning

0.5 ts Salt

0.25 ts Pepper

2 ss Smør

2 ss Timian

Linnea Press

Blåskjell i Guiness

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 pose Blåskjell

1 stk Gulrot

1 stk Fennikel

2 stk Sjalottløk

2 stk Hvitløksfedd

150 g Bacon

1 ss Smør

1 bokser Pils

2 dl Kremfløte

1 stk Sitron, saften av den

0.5 ts Salt

0.25 ts Pepper

2 dl Persille hakket

Linnea Press

Svinefilet surret i øl med sopp

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

500 g Svinefilet

1 stk Purre

200 g Kantareller

1 ss Smør

1 ts Salt

0.5 ts Pepper

1 ss Hvetemel

2 dl Pils

1 ts Soyasaus

5 stk Einebær

1 stk Buljongterning

2.5 dl Matfløte

3 ss Persille hakket

Linnea Press

Kaldhevet baguette

Baguetter kan du bake selv. Med denne oppskriften kan du faktisk lage dem til frokost - så lenge du setter deigen dagen i forveien.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

25 g Gjær

3 dl Vann, kaldt

1 fl Øl

2 ts Salt

3 ss Maltekstrakt

2 ss Rapsolje

1 kg Hvetemel

Linnea Press

Chili con carne med jalapeño

Chili con carne med masse smak!

Se hele oppskriften

Til 6 porsjoner

1 kg Storfe

150 g Bacon

2 stk Løk

2 stk Hvitløksfedd

2 stk Paprika, rød

1 ss Olje

1 ss Smør

1.5 ts Salt

2 fl Pils

1 ss Jalapeño

3 ss Chilipulver

0.5 ts Kanel

2 ts Spisskummenfrø

1 ss Oregano

Tomat

Guacamole

Tortilla

Rømme

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag