Ja, selv om det slettes ikke er lenge siden jeg skrev om Simon Hopkinsons og hans nydelige oppskrifter, så klarer jeg ikke å la være å gjøre det igjen.

For, til alle dere som prøvde den majestetiske kyllingoppskriften (som på underlig vis også dukket opp i DN kort tid etter), ja, dere vet at dere kan stole på Mr. Hopkinson. Han leverer varene.

Det er en glede å lese oppskriftene hans. Han han funnet det gylne middelveien hvor du ikke overforklarer, men heller ikke forventer for mye av leseren.

Kokkenes kokebok

En av de mest berømte og kjente kokebøkene blant kokker er "La repertiore de la cuisine". Den kom i flere engelske oversettelser på 60- og 70-tallet.

Det var Louis Saulnier, hvis mentor var selveste Auguste Escoffier, som opprinnelig skrev boka. Han noterte flittig ned alt som var i den store matmannens hode og systematiserte det i boka .

Boka er ikke på mange sidene, men inneholder noe sånt som 6.000 oppskrifter. Og det fordi oppskriftene er skrevet til et profesjonelt publikum, nemlig kokkene. Dermed kommer man fint unna med å skrive en oppskrift på denne måten, fra hummerkapittelet: "Bordellaise,-Same as Américaine, but split lenghtwise in two and add to the reduces sauce a Mirepoix Bordelaise".

Hang du med? Vel, da er du sannsynligvis kokk. Du får boka for 12 dollar på Amazon.

Simon Hopkinson opererer i den andre enden av skalaen. Her får du grunndig innføring i selv de enkleste teknikkene.

Oppskriften du finner nedenfor er på auberginer. Det er grillede skiver av auberginer som serveres med en super, hjemmelaget hvitløksdressing og frisk basilikum - nykvernet pepper.

Er du glad i auberginer kan du også teste ut denne deilige formen hvor det bakes med tomat eller moussaka fra det greske kjøkkenet.

Si gjerne fra om du liker oppskriften på Facebook-siden!

Oppskriften på aubergine med hvitløk og basilikum finner du nedenfor.

Erik Hannemann

Auberginer med super hvitløksdressing

Auberginer har aldri vært bedre.

Til 4 porsjoner:

12 fedd hvitløk

salt og nykvernet pepper

1 ts dijonsennep

1 stk sitron, saften av den

2 dl olivenolje

2 stk aubergine

25 stk basilikumblad

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!