Oppskrifter for helgen

Helgemenyen du elsker

En helgemeny med lasagne, is og en overraskelse blir ikke feil...

OPPSKRIFT PÅ FORRETT: Dette er en morsom, liten forrett, men ikke fortell hva de spiser før etterpå.

OPPSKRIFT PÅ FORRETT: Dette er en morsom, liten forrett, men ikke fortell hva de spiser før etterpå. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert
OPPSKRIFT PÅ KROKANIS: Det er moro å lage krokanis!

OPPSKRIFT PÅ KROKANIS: Det er moro å lage krokanis! Foto: Foto: Erik Hannemann

Endelig helg!

Og når det er helg vil vi gjerne flotte oss litt med god mat. Gjerne en tre-retters (her finner du alle de tidligere tre-retters menyene).

Denne gangen har jeg spikret sammen en meny med en superenkel forrett, en udødelig hovedrett og en dessert som vil få de som blir servert tll å spørre: - Har du laget dette selv?

Forrett

Jeg tenkte først på å servere den enkleste forretten i verden (grønnsaker, olje og salt). Og kanskje jeg gjør det allikevel.

Til slutt stod valget mellom bøyd brød (en vinner...), en kul laksecarpaccio eller - sardiner!

Sardiner er det mange som tror de ikke liker. Jeg antar at mange blander det med ansjos som de er sikre på at de ikke liker fordi de fikk det på pizzaen en gang for 17 år siden. Og det var ikke godt.

Jeg sier: kjøp en boks sardiner i olje og gi dem en sjanse! Har du lave forventninger kan du bli sjokkert over hvor godt dette er - særlig når du lager det som en forrett (se oppskrift nedenfor) og serverer med et kaldt glass øl.

Hovedrett

Hovedretten er den første retten jeg følte jeg behersket. Og det er lasagne. Det vil si: Det er det mamma kaller lasagne. Strengt tatt er det vel pasta al forno - pasta i form - siden det ikke brukes pastaplater.

Kall det hva du vil, denne herligheten har jeg aldri møtt noen som ikke liker. Slå deg løs! Og server den gjerne med en enkel tomatsalat.

Dessert

I denne menyen er det lurt å starte med desserten. Det er nemlig krokanis! Og det kan ta litt lang tid å lage om du ikke har iskremmaskin.

Krokan lages av mandler og hasselnøtter (eller bare en av delene). Først smelter du sukker og smør til det får karamellfarge - så har du i nøttene og lar det bli sprø og gode - et par minutter. Hell det ut på bakepapir og la det stivne. Hakk det opp og bland det i isen - du har laget krokanis!

Her finner du mange andre iskremoppskrifter.

Ha en velsmakende helg!

Facebook svarer Sjuve på alt om mat! (8600 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Her er det beste ostekake-knepene

10 oppskrifter med kjøttdeig

Slik lager du perfekt pizzabunn

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Sardiner i forkledning

Slik har du neppe spist sardiner før.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

3 stk Sardin

2 ss Remulade

3 skiver Sylteagurk

4 stk Aspargesbønner

3 stk Kjeks

Erik Hannemann

Lettvint lasagne

I denne oppskriften finner du ikke pastaplater, men vanlige pastaskruer eller pastarør. Da er det mye lettere å lage fordi man ikke må passe på at pastaen er ferdig. Sjekk ut!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Rødløk

1 stk Gulrot

1 stilk Stangselleri

1 fedd Hvitløk

0.5 kg Kjøttdeig

2 stk Tomatboks

1 ss Sukker

5 ss Kylling

1 dl Rødvin

150 g Ost

0.5 stk Sitron

4 dl Melk

2 ss Smør

2 ss Hvetemel

300 g Pasta

Salt og nykvernet pepper

Erik Hannemann

Krokanis

Dette er måten å lage deilig, hjemmelaget krokanis på.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Vaniljestang

3 stk Eggeplomme

150 g Sukker

2 dl Melk

2 dl Kremfløte

2 dl Sukker

1 ss Smør

2 dl Mandler

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag