Oppskrifter for helgen

Helgemeny - en saftig treretters

Sjokoladefondant til dessert og verdens beste forrett står på menyen.

ANDECONFIT: Det blir best om man tørrsalter andelårene først.

ANDECONFIT: Det blir best om man tørrsalter andelårene først. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Helgens treretters er ferdig komponert!

Og jeg mener alvor denne gangen. Her er to giganter i det kulinariske universet som trakteres. Måltidet avsluttes med en makeløs, flytende sjokoladefondant og begynner med det jeg har kalt verdens beste forrett. Og ennå har jeg ikke nevnt hovedretten...

Forrett - "verdens beste"

Denne forretten har sitt opphav i den danske restauranten Noma, som de siste årene har blitt kåret til verdens beste restaurant. Derfor tillater vi oss å kalle den "verdens beste" forrett.

Hvordan den lages? Jo, du blander yoghurt og smøreost med masse urter. Det utgjør det nederste laget i en dyp skål. Så rister du noen skiver med pumpernikkelbrød (som du kjøper i butikken, som oftest pakket i plast og finner du dem ikke i brødhyllene, prøv ved knekkebrødene). Så kjører du dem til smuler i kjøkkenmaskinen og steker dem i smør før du drysser dette "jordlaget" over. Til slutt planter du i reddiker, gulrøtter eller andre ting du liker.

Hovedrett - fransk klassiker

Andeconfit , det er en sjelden delikatesse. Det er ikke spesielt vanskelig, men i likhet med bacalao må du begynne kvelden i forveien. I alle fall om du skal være nøye. Saken er at andekjøttet saltes over natten før du begynner med kokingen. Vel, du kan gjøre det uten også, men det blir ikke like digg.

Til andeconfiten skal jeg lage de supre potetene som du koker i fem minutter til utsiden blir kokt, så rister du kraftig og knuser utsiden før de baker seg helt sprø og uimotståelige i ovnen. Og så skal jeg ha litt persillerotmos og litt smågrønt på tallerkenen for å lette på inntrykket.

Dessert - sjokoladefondant

Dette kan være en skikkelig utfordring. Men, trøst deg med følgende: Det verste som kan skje er at du lager sjokoladekake.

En sjokoladefondant er nemlig bare en sjokoladekake som ikke er ferdigstekt.

Det beste er å sjekke steketiden ved å steke en først, ta tiden og så justere. For tørr? Mindre steketid. For flytende? Legg til et minutt eller to.

Med dette ønsker jeg en riktig god helg!

 

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Clotilde Dusoulier

Reddiker som de serverer det på Noma

Dette er Clotildes versjon av en klassiker fra Noma (restauranten i København).

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 bt Reddik

3 skiver Brød

150 g Smøreost

2 ss Yoghurt

1 fedd Hvitløk

Urter

Salt og pepper

TVNorge

Sjokoladefondant

En sjokoladefondant gjør alle glade... En fondant skal altså være sprø utenpå og myk inni.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

250 g Smør

250 g Sukker

300 g Sjokolade

170 g Hvetemel

8 stk Egg

........

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag