Oppskrifter for helgen

Helgemeny med forsmak på julen

Test den i helga.

Sist oppdatert

Førjulstida er en herlig tid. Forventningene bygges sakte opp. Den underbygges av massevis av hyggelige juleselskaper rundt om i de tusen hjem.

Og nettopp førjulsmaten ikke skal være lik julematen. Men, den kan gjerne minne om jul.

En førjulsmeny

Så derfor har jeg laget en førjulsmeny som skal være med å bygge opp under førjulsstemningen, men ikke ta magien fra julematen.

(For den som vil øve seg er det selvsagt fritt fram: Her er Hellstrøms perfekt ribbe, verdens beste kålrabistappe og en klassisk multekrem)

Forrett

Forretten er gravlaks. Det er morsomt å lage gravlaks selv. Både fordi det er enkelt, men også fordi det blir så godt. Du rekker kanskje ikke å lage det ferdig i helgen (den må ligge omtrent tre dager i kjøleskap), men du kan kjøpe ferdig.

Det enkleste er å servere den med en kjempegod eggerøre (slik blir den perfekt), gjerne med gressløk. Det klassiske er selvsagt sennepssaus.

Hovedrett

Hovedretten er ribbe (som seg hør og bør). Men: Den er et godt stykke unna de tradisjonelle variantene. Her finner du nemlig både honning, ingefær og soyasaus. Det blir veldig godt, og er veldig anderledes.

Det er selvsagt supert å servere ribba surkål med deilig karve og kokte poteter. Men, om du vil være utradisjonell kan du gjerne prøve med fløtegratinerte poteter (her er en kjapp variant).

Dessert

Desserten er jeg veldig fornøyd med. Det er en multekrem. Det vanligste er simpelthen en søt krem med multer. I denne varianten har jeg blandet inn masse mynte og lagt bærene i litt Drambuie (likør). Og så bruker jeg ekte vanilje (vaniljestang).

Alle oppskriftene finner du nedenfor!

 

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

 

 

Les også:

Endelig: Verdens beste kjøttboller

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Slik lager du perfekt ribbe

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blant 5.000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 03/12 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også