Oppskrifter for helgen

Helgemenyen!

Vi har snekret sammen en splitter ny helgemeny! Denne uken gir vi deg en forsmak på julen.

HELGEMENYEN: Vi avslutter helgens meny med en herlig karamellpudding.

HELGEMENYEN: Vi avslutter helgens meny med en herlig karamellpudding. Foto: Foto: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt /Espen Grønli

Publisert Oppdatert

Først ut er noe av det norskeste som finnes, nemlig rakefisk. Lukten kan skremme vannet av hvem som helst. Heldigvis smaker den like godt som fisken stinker. Det er ingen hemmelighet at akevitt er perfekt følge til denne knyttneven av en forrett.

Hovedretten er stekt laks med en saus som lages på to-tre minutter av fløte, tomater og litt lodderogn.

Desserten er karamellpudding, med masse, deilig karamellsaus. God helg!

Forrett med rakfisk

Rakfisk passer utmerket som forrett og det blir fort et lystig lag når du serverer med et glass akevitt!

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

300 g Rakefisk

4 stk Mandelpoteter

4 ss Rømme

0.5 stk Rødløk

0.5 stk Purre

4 stk Lefse

Peter Berg

Stekt laks med potetsalat

Dette er en superenkel oppskrift på stekt laks. Sausen lages på noen minutter smaker godt sammen med grønnsakene som er smaksatt med olje og sitron.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

200 g Poteter

200 g Bønner

0.5 stk Rød paprika

1 stk Sitron

0.5 dl Olje

0.5 ts Sukker

400 g Laksefilet

1 stk Tomat

0.5 dl Kremfløte

2 ss Lodderogn

Smør

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag