Det eimer vår, men jeg er ikke sikker på om tallerkenen min ser vårlig ut. Ikke riktig ennå.

Forrett: Verdens beste

Men, jeg skal gjøre et forsøk. I alle fall med forretten. Oppskriften er Clotildes, men den er ikke suget av eget bryst. Inspirasjonen er hentet fra Rene Redziepi (sjefen for Noma, "Verdens beste" restaurant). Og det er ideen som er så fortryllende: Med denne forretten skal du få følelsen av at du river en reddik opp av jorden. Du lager "jord" av ristet pumpernikkelbrød (og kanskje noen hasselnøtter). Men, nederst i bollen legger du en blanding av vispet smøreost, yoghurt og urter. Ja, så "planter" du reddikene på toppen!

Hovedrett: Saltbakt kylling

Hovedretten er saltbakt kylling. Teknikken er akkurat den samme om du saltbaker rødbeter, fisk eller poteter. Bland litt vann inn i saltet, slik at det kan formes. Så legger du saltet over kyllingen, i dette tilfellet, og baker det i ovnen. Resultatet er en herlig, saftig kylling.

Saltet har evnen til å binde til seg væske. Og det er nettopp de prosessene som er i sving her.

Til kyllingen vil jeg ha noe safe, enkelt og gørgøtt. Og da går jeg for den aller beste potetsalaten jeg vet om, med grønne bønner, pinjekjerner og raust med parmesan. Det er ikke original mat her i huset, men det trenger jo ikke alltid være det. Og du; Jeg trenger ikke saus. Ikke når kyllingen er så saftig og så er jeg ikke så beskjeden med oljen i potetsalaten. Jeg er faktisk allerede inne på tanken: Skal jeg lage noen hvitløkbaguetter til?

Dessert

En liten, herlig dessert med knekkende lokk unner jeg meg. En creme brullee med pasjonsfrukt. Lekkert, elegant og imponerende for alle som ikke vet hvor enkelt det er.

Oppskriftene finner du nedenfor. God helg!

Clotilde Dusoulier

Reddiker som de serverer det på Noma

Dette er Clotildes versjon av en klassiker fra Noma (restauranten i København).

Ingredienser:

1 bt reddik

3 skiver brød

150 g smøreost

2 ss yoghurt

1 fedd hvitløk

urter

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Saltbakt kylling

Dette er grunnoppskriften. Det er ikke noe problem å utvide denne med urter og annet godt.

Ingredienser:

1 stk kylling

1,2 kg salt

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Creme brulée med pasjonsfrukt

Med litt pasjonsfrukt blir denne desserten ganske perfekt.

Til 2 porsjoner:

6 stk eggeplomme

6 ss sukker

4 dl kremfløte

1 stk vaniljestang

1 stk pasjonsfrukt

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!