Oppskrifter for helgen

Helgemeny med sterke saker

Her er oppskriftene du trenger i helgen!

Sist oppdatert

Endelig helg!

Og helgematen blir best med litt planlegging. Slapp av! Det er allerede tatt hånd om.

Forrett

Første rett ut er en liten perle av en rett. Forretten består bare av fire ingredienser og krever svært liten innsats. Dersom du ikke har møtt blåmuggost, honning, valnøtter og sikorisalat i samme selskap før kan du begynne å glede deg. Sikorisalaten er litt trå og bitter når den er rå, men blir mye bedre etter et par minutter i kokende vann.

Hovedrett

Hovedretten er en skikkelig gryte med så mye smak du selv vil ha. Chili con carne kommer fra Mexico, men er som skapt for den norske høsten. I farten kommer i alle fall ikke jeg på noe bedre (selv om oksehalesuppe, kylling i mørkt øl, bacalao og lammefrikassé kommer høyt opp på lista).

Oppskriften du finner nedenfor er veldig forsiktig (for ikke å skremme noen). Smak deg frem og bruk så mye chili du selv vil ha.

Dessert

Desserten er enkel. Alt du trenger å gjøre er å kjøpe en pose med frosne bær (gjerne en blanding) eller skjær opp frukt i biter. Så legger du det i skåler og heller over deilig, hjemmelaget vaniljekrem.

Oppskriftene finner du nedenfor. God helg!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook

 

Les også:

Slik steker du andebryst

Er dette Norges beste viltgryte?

Focaccia lager du på denne måten

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 30/10 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også