Oppskrifter for helgen
Helgemenyen som gjør deg lykkelig
Varmende suppe-shots, saftig kylling og masse sjokolade står på menyen.
Været er svært appetittvekkende om dagen. Jo kaldere det er ute, jo mer sulten blir jeg. Og jeg har ikke lyst på salat, for å si det sånn.
Nei, nå vil jeg ha noe skikkelig varmt, noe salt og saftig og en skikkelig sjokoladedessert. Så da lager jeg det.
Forrett
Førstmann ut har blitt en klassiker i mitt kjøkken. Det er simpelthen en enkel ertesuppe som jeg serverer i små shotsglass. (En middagsvariant med stekt pølse finner du her). Alt du trenger er noen frosne erter, litt fløte, en liten løk og så blir den bedre med noen dråper trøffelolje (selv om det ikke er nødvendig).
Hovedrett
Hovedretten er kul å lage første gangen - og etter det vil du lage den mange, mange ganger. Det er simpelthen en kylling som pakkes inn i masse salt og så bakes den i ovnen. Resultatet er simpelthen den saftigste kyllingen du har spist.
Til kyllingen er det mange muligheter. Her er noen forslag:
Ovnsbakte poteter med rosmarin
Fløtegratinerte poteter (en sunn variant)
Dessert
Sjokoladedesserter er det heldigvis umulig å gå lei av. Jeg kan være helt happy med å lage den kule desserten med bare sjokolade og vann eller en kjempegod brownie. Men, på denne tiden av året lengter jeg alltid etter et liv på flotte kaféer langs kontinentale boulevarder. Og det nærmeste jeg kommer det er hjemmelagde profiteroller - som har det nitriste navnet vannbakels på norsk (høres dørgende kjedelig ut, eller?).
Profiterollene er som deilige, søte boller som er hule og sprø. De serveres med masse, deilig sjokoladesaus - og kanskje litt is.
Oppskriftene finner du nedenfor!
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her
Les også:
Endelig: Verdens beste kjøttboller
Snickerskake: Bedre enn snickers...
Matlaging: Unngå de vanligste feilene
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Ertesuppeshots
Den her er ypperlig og morsom som forrett. Med noen trøffeloljedråper er det veldig få som kan motstå den her... Det er altså en ertesuppe i kul forkledning.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
1 stk Sjalottløk
1 dl Fløte
150 g Erter
1 ss Kyllingbuljong
Trøffelolje
20 g Parmesan
Vann
Olje til pensling
Saltbakt kylling
Dette er grunnoppskriften. Det er ikke noe problem å utvide denne med urter og annet godt.
Se hele oppskriftenIngredienser:
1 stk Kylling
1.2 kg Salt
Profiteroller
Profiteroller er et veldig fint, fransk ord for vannbakkels. De er enkle og morsomme å lage. De blir hule og kan fylles med krem av alle slag. Denne oppskriften er basisoppskrift og så får du en sjokoladesaus på kjøpet.
Se hele oppskriftenTil 6 porsjoner
2 dl Vann
100 g Smør
2 dl Hvetemel
1 ts Salt
4 stk Egg
300 g Sjokolade
1 dl Kremfløte
Denne saken ble første gang publisert 26/11 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.