Oppskrifter for hele uka

Ukemenyen som gjør deg glad

Her er oppskrftene som gjør uka god.

Publisert Oppdatert

En ny uke byr på nye muligheter til å smake gode ting. Jeg har laget en fersk ukemeny med oppskrifter for hele uka. (Du kan finne andre ukemenyer her).

 

Jeg er sikker på at uka blir bra om du følger planen!

Mandag

Mandag knaller vi i gang med en supergod pastarett (det er den internasjonale pastadagen i dag, har blitt fortalt). Pasta med røkt laks og crème fraîche er en favoritt jeg har med meg fra studentdagene.

Vi unner oss en liten, sunn dessert også, nemlig valnøtter og nektariner.

Tirsdag

Tirsdag er det duket for pai. Vanskelig, tenker du? Neida, ikke når vi jukser litt. Kjøp deg litt ferdig butterdeig/mørdeig fra frysedisken (du kan også bruke deigen som du finner i oppskriften nedenfor). I paien finner du kylling, hvitløk og urter.

Skulle vi ha en liten dessert i dag også? Ja, takk. En liten appelsindessert med sukker og kanel gjør dagen litt bedre.

Onsdag

En latterlig enkel fiskesuppe varmer kroppen denne dagen. I denne fiskesuppa trenger du litt fisk og eventuelt noen blåskjell. Når du kutter opp fisken i små biter trenger du bare å helle varm fisk over, vente i noen små minutter, så blir fisken kokt (fisken trenger strengt tatt ikke varmes opp til mer enn 50-60 grader).

Om du er i humør til det, kan du bake et deilig brød til. Focaccia er et enkelt og rustikt brød som er morsomt å lage. Sett deigen til heving før du begynner med suppa!

Torsdag

Kylling blir noe annet med denne karrisausen! Hemmeligheten ligger i å bruke litt kokosmelk. Og dessuten er det lurt å ha karripulveret i panna før du har i væsken. Da kommer smakene bedre fram!

Jeg kan ikke dy meg for å lage en sjokoladekake denne kvelden. Planen er å ha litt til morgendagen... Jeg kan ikke huske jeg har spist noen bedre sjokoladekake enn denne - som er Julia Childs favoritt (hun er altså Amerikas svar på Ingrid Espelid Hovig, eller omvendt).

Fredag

Fredag er pizzadag. Pizzaoppskriften er klassisk, men suksesskriteriet er å få til kjøttbollene skikkelig og ikke steke dem tørre. i oppskriften er det bare salt og pepper, men jeg har begynt å bruke koriander (tørket) og litt paprika i dem. Det er poppis!

(Du har forhåpentligvis litt kake igjen fra i går).

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook

 

Les også:

Her finner du de beste tapasene

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Er dette Norges beste viltgryte?

Ti middager på ti minutter

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Røkt laks med rosépepper og crème fraîche

Denne oppskriften er skapt for de aller travleste dagene. Du er ferdig med sausen før du er ferdig med pastaen. Alt du trenger er litt røyket laks, pasta og litt crème fraîche.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

400 g Pasta

200 g Røkt laks

3 ss Crème fraîche

1 ss Rosépepper

8 stk Sukkererter

Salt og pepper

Erik Hannemann

Pai med ost, brokkoli og urter

Pai er enkel hverdagsmat. Her er en oppskrift du kommer til å like.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

3 dl Hvetemel

125 stk Smør

2 ss Vann

1 stk Brokkoli

2 stk Kyllingbryst

1 stk Løk

1 stk Hvitløksfedd

1 ts Timian, tørket

3 stk Egg

2 dl Fløte

1 dl Melk

100 g Hvitost

1 knivsodd Muskat

1 ts Rosmarin, tørket

1 ss Sitronsaft

Sitronskall

Salt og pepper

Smør/olje

Erik Hannemann

Fiskesuppe

I denne fiskesuppen kokes ikke fisken.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

150 g Laks

150 g Fisk

12 stk Blåskjell

1 stk Kamskjell

1 dl Fløte

1 stk Løk

1 stk Hvitløksfedd

1 stk Gulrot

1 stk Selleristang

1 ts Rosmarin

1 ts Dill, frisk

3 ss Urter

4 dl Fiskekraft

Smør til steking

Erik Hannemann

Kyllingfilet med karrisaus

Et kyllingbryst trenger tilbehør med mye smak. Sjekk ut denne nydelige karrisausen.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

2 stk Kyllingfilet

8 stk Cherrytomat

2 stk Sjalottløk

1 stk Hvitløksfedd

1 ss Karri

1 dl Kokosmelk

1 dl Kremfløte

2 ss Kyllingbuljong

Smør

Salt og pepper

Erik Hannemann

Pizza med kjøttboller

Klassisk, tynn pizza. Husk: Full guffe på ovnen!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 dl Hvetemel

1.5 dl Vann

4 ss Olje

0.5 pk Tørrgjær

1 stk Tomatboks

1 ss Hvitvinseddik

2 ts Oregano

1 ss Sukker

1 stk Sjalottløk

1 fedd Hvitløk

Olje til pensling

200 g Kjøttdeig

200 g Ost

2 skiver Brød

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning