Oppskrifter for hele uka
Ukemenyen
Her er oppskriftene du trenger for en hel uke.
Denne ukemenyen er satt sammen av gode hverdagsretter som er enkle å lage. Alle ingrediensene er lette å få tak i. Det vil si: hel kylling kan være tricky. OK, du kan selvsagt kjøpe de dyrere merkene (f. eks Stange og gourmetkylling fra Prior). Men det som kan lønne seg er å gå i butikker som griller kyllinger og spørre etter å få en rå. De er som regel krydret, men det kan du skylle på under springen.
Ellers finner du en rask ertesuppe, chili con carne som du selv bestemmer hvor sterk skal være, bakt laks med honning og nøtter, moussaka før vi runder av uka med en kylling som smaksettes med 40 hvitløkfedd. Høres det mye ut? Neida. Hvitløken blir veldig mild når du baker den i ovnen. Antakelig vil du angre på at du ikke brukte 80 fedd.
Oppskriftene kan printes én og én, eller alle sammen når du bruker den nederste printeknappen. Da kan du stifte dem sammen og ta dem med til kjøkkenbenken.
Ha en god matuke!
Enkel ertesuppe med crème fraîche
Her har du oppskriften på en av verdens enkleste ertesupper. Du kan bruke hermetiserte erter, men frosne er best.
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
1 stk Sjalottløk
1 stk Hvitløk
0.5 dl Hvitvin
2 dl Kremfløte
150 g Erter
Crème fraîche
Chili con carne med rømme og tortilla
Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
2 stk Løk
0.5 kg Kjøttdeig
1 ss Tomatpuré
2 stk Tomatboks
5 fedd Hvitløk
3 stk Soltørkede tomater
3 stk Gulrøtter
2 bokser Bønner
1 ts Kuminfrø
1 ts Korianderfrø
1 stk Chili
1 ts Chilipulver
2 stk Paprika
4 ss Rømme
Tortillachips
Laks med sennep, honning og nøtter
Med denne retten på repertoiret kan du lage middag til to eller 20. Prinsippet er nemlig: Bland honning og sennep, smør på fisken, drys på nøtter og putt den i ovnen. Enklere blir det ikke!
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
0.5 stk Kålrot
100 g Smør
400 g Laksefilet
2 ss Honning
2 ss Sennep
1 dl Hasselnøtter
2 ss Rømme
Salt og pepper
Dill, frisk
Klassisk moussaka
Moussaka er grekernes svar på lasagnaen. Rettene ligner mye, men i moussakaen er pastaen byttet ut med aubergine. Aubergine er ubrukelig før den blir utsatt for masse varme. Da blir den til gjengjeld svært medgjørlig og smaker nydelig sammen med tomat og kjøttsaus.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
2 stk Aubergine
1 stk Squash
1 stk Løk, finhakket
2 fedd Hvitløk
0.5 kg Kjøttdeig
2 stk Tomatboks
1 ts Anis, malt
2 ts Oregano, tørket
1 ts Sukker
1 ss Hvitvinseddik
100 g Ost, revet
2 dl Melk
3 dl Kremfløte
2 stk Eggeplomme
2 ts Maisenna
Olje
Salt og pepper
Kylling med 40 hvitløkfedd
Det høres mye ut med 40 hvitløkfedd, men når de bakes i ovnen som her blir de søte og myke og de mister stinget som fersk hvitløk her. Dersom du har en potetpresse slipper du å skrelle alle feddene først. Det går også ann å presse feddene gjennom en metalsikt, men det kan være litt vrient.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
1 stk Kylling
Rosmarin
Timiankvist
40 stk Hvitløksfedd
3 ss Crème fraîche
Olje
Salt og pepper
Denne saken ble første gang publisert 21/01 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.