Oppskrifter for hele uka

Ukemenyen

Her er oppskriftene du trenger for en hel uke.

UKEMENY: På denne ukemenyen finner du blant annet en superenkel lakserett med honning og nøtter.
UKEMENY: På denne ukemenyen finner du blant annet en superenkel lakserett med honning og nøtter. Foto: Foto: Erik Hannamann
Sist oppdatert

Denne ukemenyen er satt sammen av gode hverdagsretter som er enkle å lage. Alle ingrediensene er lette å få tak i. Det vil si: hel kylling kan være tricky. OK, du kan selvsagt kjøpe de dyrere merkene (f. eks Stange og gourmetkylling fra Prior). Men det som kan lønne seg er å gå i butikker som griller kyllinger og spørre etter å få en rå. De er som regel krydret, men det kan du skylle på under springen.

Ellers finner du en rask ertesuppe, chili con carne som du selv bestemmer hvor sterk skal være, bakt laks med honning og nøtter, moussaka før vi runder av uka med en kylling som smaksettes med 40 hvitløkfedd. Høres det mye ut? Neida. Hvitløken blir veldig mild når du baker den i ovnen. Antakelig vil du angre på at du ikke brukte 80 fedd.

Oppskriftene kan printes én og én, eller alle sammen når du bruker den nederste printeknappen. Da kan du stifte dem sammen og ta dem med til kjøkkenbenken.

Ha en god matuke!

Erik Hannemann

Enkel ertesuppe med crème fraîche

Her har du oppskriften på en av verdens enkleste ertesupper. Du kan bruke hermetiserte erter, men frosne er best.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

1 stk Sjalottløk

1 stk Hvitløk

0.5 dl Hvitvin

2 dl Kremfløte

150 g Erter

Crème fraîche

Peter Berg

Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 stk Løk

0.5 kg Kjøttdeig

1 ss Tomatpuré

2 stk Tomatboks

5 fedd Hvitløk

3 stk Soltørkede tomater

3 stk Gulrøtter

2 bokser Bønner

1 ts Kuminfrø

1 ts Korianderfrø

1 stk Chili

1 ts Chilipulver

2 stk Paprika

4 ss Rømme

Tortillachips

Erik Hannemann

Laks med sennep, honning og nøtter

Med denne retten på repertoiret kan du lage middag til to eller 20. Prinsippet er nemlig: Bland honning og sennep, smør på fisken, drys på nøtter og putt den i ovnen. Enklere blir det ikke!

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

0.5 stk Kålrot

100 g Smør

400 g Laksefilet

2 ss Honning

2 ss Sennep

1 dl Hasselnøtter

2 ss Rømme

Salt og pepper

Dill, frisk

Peter Berg

Klassisk moussaka

Moussaka er grekernes svar på lasagnaen. Rettene ligner mye, men i moussakaen er pastaen byttet ut med aubergine. Aubergine er ubrukelig før den blir utsatt for masse varme. Da blir den til gjengjeld svært medgjørlig og smaker nydelig sammen med tomat og kjøttsaus.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 stk Aubergine

1 stk Squash

1 stk Løk, finhakket

2 fedd Hvitløk

0.5 kg Kjøttdeig

2 stk Tomatboks

1 ts Anis, malt

2 ts Oregano, tørket

1 ts Sukker

1 ss Hvitvinseddik

100 g Ost, revet

2 dl Melk

3 dl Kremfløte

2 stk Eggeplomme

2 ts Maisenna

Olje

Salt og pepper

Peter Berg

Kylling med 40 hvitløkfedd

Det høres mye ut med 40 hvitløkfedd, men når de bakes i ovnen som her blir de søte og myke og de mister stinget som fersk hvitløk her. Dersom du har en potetpresse slipper du å skrelle alle feddene først. Det går også ann å presse feddene gjennom en metalsikt, men det kan være litt vrient.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Kylling

Rosmarin

Timiankvist

40 stk Hvitløksfedd

3 ss Crème fraîche

Olje

Salt og pepper

Denne saken ble første gang publisert 21/01 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også