Oppskrifter for hele uka

Enkel mat er best

Ukemenyen som holder deg varm.

FYLT OMELETT MED KYLLING OG GULROT: Dette lager du på onsdag.
FYLT OMELETT MED KYLLING OG GULROT: Dette lager du på onsdag. Foto: Foto: Øystein Westlie
Sist oppdatert

Hver uke får du en herlig, fersk ukemeny! For å være sikker på å få denne hverdagsinspirasjonen kan du like oss på Facebook. Det er lurt. Der kan du kan du også spørre spørsmål om oppskriftene og få masse andre tips.

Her er ukens ukemeny!

Mandag: omelett

Denne uken begynner svært bedagelig med en omelett. Det kan være greit å sjekke de elementer triksene som gjør at den blir perfekt hver gang.

Eller er denne omeletten fylt med kylling, gulrot og serveres med litt salat.

Tirsdag: Pai med ørret

Det er på høy tid med pai! Du får oppskriften på en paideig, men den kan også kjøpe ferdig (det må være lov). Når paideigen er ferdigstekt pisker du sammen egg, melk og crème fraîche som du heller i formen som nå er fylt med reker og ørret (eller laks). Nå har du god tid, en halvtime, til å dekke bord og rydde opp!

Onsdag: Pytt i panne

En traver i hverdagen som alltig blir suksess. Det er ikke pølse i denne oppskriften, men det selvsagt lov å slenge med et par snabber om du har noe til overs. Ellers er det en gyllen mulighet til å lære seg å posjere egg (ikke vanskelig: Knekk egget i kokende vann og vent et drøyt minutt!).

Torsdag: Italienske hurtigkylling

Du kan koke ris, pasta eller lage couscous til denne superenkle kyllingretten. Dette gjør du: Legg spinat i en varm stekepanne og vent til den faller sammen. Ha den over i en ildfast form, hell i tomatsaus og legg gylne kyllingbryst på toppen. Legg på skiver med mozzarella og stek ferdig i ovnen. Jeg tror ikke du skal bruke særlig mer enn ti minutter på dette arbeidet. Hva tror du?

Fredag: Kjøttgryte

En varmende kjøttgryte venter de heldige denne fredagen. I den finner de godt kokt og mørt oksekjøtt som er kokt i rødvin med persillerot, løk og timian.

Lørdag: Kalkun og estragongryte

Dette er en uhyre enkel oppskrift med kalkun. Det krever ikke annet av deg enn å steke kalkun og røre inn rømme, pinjekjerner og estragon.

Min soleklare anbefaling til tilbehør en den ovnsbakte poteter med sopp. Da blir det fest.

Søndag: torsk med sennepsaus

Uka rundes av med en deilig torskerett hvor fisken innhylles i en elegant sennepssaus. Jeg forslår å servere den med denne gulrotsalaten.

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 21/01 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også