Det er lett å glemme, men når du skal handle til påske må du kjøpe fire middager. Vi har satt sammen fire middagsforslag til deg her. (Oppskriftene finner du nederst i artikkelen).

Onsdagen er den siste hverdagen og vi foreslår at du runder av hverdagene med pasta og røkelaks. En enkel og genial pastarett som tar så kort å lage at du har god tid til å finne fram påskeduken, kyllingene og de gule stearinlysene den kvelden.

Skjærtorsdag er første helligdagen. Vårt forslag er at du begynner klassisk med kylling. I denne oppskriften (se nedenfor) er det hele 40 hvitløkfedd, men husk at kyllingen skal bakes i ovnen og da blir feddene forvandlet fra sterke og kraftige til myke, deilige og søte.

Fredag er dagen før dagen. Det er stadig flere som spiser kalkun. I denne videoen kan du se hvordan det gjøres.

Skulle du det likevel være litt vanskelig med kalkun og du bare vil ha noe veldig enkelt, så foreslår jeg omelett. Den kan gjøres til et fullverdig måltid om du gjør det på denne måten.

Lørdag: Du kommer ikke utenom lammestek. Det finnes utallige varianter av den, men her finner du klassikeren demonstrert på video.

Nedenfor finner du alle oppskriftene.

God påske!

Les også:

Slik skreller du en appelsin

Tre kule måter å spise kylling på

Slik lager du perfekte vafler

Slik lager du kryddersmør

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Røkt laks med rosépepper og crème fraîche

Denne oppskriften er skapt for de aller travleste dagene. Du er ferdig med sausen før du er ferdig med pastaen. Alt du trenger er litt røyket laks, pasta og litt crème fraîche.

Til 2 porsjoner:

400 g pasta

200 g røkt laks

3 ss crème fraîche

1 ss rosépepper

8 stk sukkererter

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Peter Berg

Kylling med 40 hvitløkfedd

Det høres mye ut med 40 hvitløkfedd, men når de bakes i ovnen som her blir de søte og myke og de mister stinget som fersk hvitløk her. Dersom du har en potetpresse slipper du å skrelle alle feddene først. Det går også ann å presse feddene gjennom en metalsikt, men det kan være litt vrient.

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling

rosmarin kvister

timiankvist

40 stk hvitløksfedd

3 ss crème fraîche

olje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Klassisk kalkun

Mange sverger til den kontinentale tradisjonen med å servere fugl på julaften. Langt flere spiser kalkun på nyttårsaften og mange liker å lage det i påsken. Mange mener den fort blir tørr fordi den står for lenge i ovnen. Det unngår du med steketermometer! Den er ferdig på 70 grader.

Til 6 porsjoner:

Kalkunen

1 stk kalkun

1 stk hel hvitløk

0,5 potte estragon

6 stk sjalottløk

100 g smør

mandelpoteter

salt og pepper

Saus

smør, til steking

kalkun ens innmat, det som er inne i posen

1 stk løk

1 stk selleristang

4 stk timiankvist

3 dl kremfløte

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Klassisk lammestek med silkemyk sellerirotmos

Denne lammesteken er av helt klassisk karakter. Helt fantastisk. Det er vanskelig å si nøyaktig hvor lang tid det tar, men beregn minst 2 timer.

Til 4 porsjoner:

0,5 potte rosmarin

2 stk hvitløk

1 stk lammelår

2 stk selleri røtter

200 g smør

1 kg poteter

olje

4 dl rødvin

2 ts sukker

1 ts maisenna

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!