Endelig helg! Jeg har tenkt å kose meg skikkelig denne helgen med masse, deilig mat.

Jeg forsøkte å sette sammen en tre-retters meny (som jeg pleier, her finner du menyene jeg har laget tidligere). Jeg møtte motstand allerede ved forretten denne gangen. Problemet? Det er så mye jeg har lyst på. Kjenner du deg igjen?

Gnagende forrett?

Jeg begynte å tenke på noen gode spare-ribs (jeg fikk en gnagende følelse av at det kunne passe i dag). De er gnidd inn med sennep og honning og stekt gylne i ovnen...

Frisk forrett?

Det var en super idé helt til jeg begynte å tenke på noe friskt og fint. Da tenkte jeg på ceviche. Ceviche er altså den magiske retten der tynne lakseskiver (fra Salma, for eksempel) "koker" i lime- eller appelsinsaft. Du kan selv se underet på nært hold: skjær laksen tynt og skvis over sitronsaft. Etter noen sekunder begynner fisken å skifte farge - akkurat som om du steker den.

Knasende forrett?

Så ville jeg plutselig ha noe med tyggemotstand. For litt siden lagde jeg en herlig mandel- og rosinblanding. Det kvalifiserer kanskje ikke til en forrett, men det duger godt sammen med et lite, kaldt glass øl.

Det gjenstår å se hva jeg havner på (men, du skal ikke se bort fra at det blir litt av alt...).

Hovedrett

Hovedretten er enklere. Jeg har rett og slett lyst på en skikkelig biff. Og jeg vil lage den med "den nye sausen", chimichurri. Enkelt og greit. Siden saken er biff gjenstår det bare litt tilbehør. Og for å komme i skikkelig høst-stemning er det duket for sopprisotto. Den kan lages med alle typer sopp - en blanding synes jeg er best.

Dessert

Også grei skuring. For når du har begynt å tenke på sjokoladesouflé er saken ganske grei.

Oppskriftene finner du nedenfor. Ha en velsmakende helg!

 

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook.

 

Les også:

Er dette Norges beste viltgryte?

Slik saltbaker du fisk

Dette er den deiligste eplekaka

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Spareribs med honning og sennep

Her har du noe deilig å gnage på! Spareribs du kan bake i ovnen eller legger på grillen.

Ingredienser:

1 kg spareribs

1,5 dl honning

1,5 dl sennep

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Ceviche med laks

Ceviche er en fiskerett hvor du koker fisken i sitrus, typisk lime eller sitron. Du kan se at fisken "koker" og at den endrer farge akkurat som om den stekes eller trekkes i vann.

Til 2 porsjoner:

100 g laksefilet

1 stk lime eller sitron

0,5 stk rødløk

urter, estragon, timian eller salvie

olje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Mandel og rosinsnacks

ADVARSEL: Dette er snacks som er så god at du blir avhengi.

Ingredienser:

100 g mandler

1 dl olje (oliven- eller solsikkeolje)

100 g rosiner

1 stk sitron

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Chimichurri

Dette er en oppskrift på chimichurri, den nye sausen som alle kan lage.

Ingredienser:

3 ss rødvinseddik

2 ss vann

4 fedd hvitløk

0,5 ts chiliflak

0,5 dl olivenolje

3 ss persille, finhakket

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Sjokoladesouflé

Dette er en oppskrift som er enkel og funker superbra - men du: servér den med en gang!

Ingredienser:

200 g kokesjokolade, lys

1 stk eggeplomme

1 stk vaniljestang

3 ts maisenna

1 dl kremfløte

0,5 dl melk

3 stk eggehvite

5 ss sukker

smeltet smør til smøring av formene

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!