Penne all'arrabbiata

Verdens enkleste pastaoppskrift

Denne pastaretten er kjapp og enkel å lage. Den er også ganske hissig.

PENNE ALL'ARRABBIATA: Chili og hvitløk gir penne all'arabbiata et tydelig sting.
PENNE ALL'ARRABBIATA: Chili og hvitløk gir penne all'arabbiata et tydelig sting. Foto: Colourbox
Sist oppdatert

eDet er mange som tror at arrabbiata-sausen har noe med Arabia å gjøre, men det har den ikke. Arrabbiata betyr nemlig sint på italiensk, og det kommer av chilien som brukes i sausen.

Sausen har sitt opphav i Lazio-provinsen i Italia, altså der hvor Roma ligger. Det er mest vanlig å servere arrabbiata-sausen med penne, men du kan også bruke andre pastatyper.

Penne all'arrabbiata

Hvis du ser bort fra oljen du bruker til steking, og litt salt for å smake til, består arrabbiata-sausen av kun tre ingredienser: chili, hvitløk og tomater. Den er altså vegetarisk.

Les også: Deilige vegetarretter

Det er mest vanlig å bruke tørkede chiliflak, men noen bruker også fersk chili. Sausen ble nok opprinnelig laget på ferske tomater, men det er mer lettvint å bruke tomater fra boks. De har også en større sødme og smaksintensitet enn ferske tomater, ihvertfall de ferske vi får tak i her i Norge.

De tre ingrediensene er altså alt som skal til, og da har du en autentisk arrabbiata-saus. Om det er autentisk eller ikke, er ikke godt å si, men noen liker å ha litt strimlede eller revne basilikumblader over pastaen. Andre igjen vil gjerne ha litt reven ost på toppen, parmesan eller pecorino. Og hvorfor ikke begge deler; både basilikum og ost.

Les også: De beste pastaoppskriftene

Nedenfor finner du oppskrift på penne all'arrabbiata.

Colourbox

Penne all'arrabbiata

Denne pastaretten er ganske hissig. Sausen har bare tre ingredienser, og er veldig kjapp og enkel å lage.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 ss Olivenolje, extra virgin

1 ss Chiliflak

4 fedd Hvitløk

2 bokser Tomat, flådd

400 g Penne

Denne saken ble første gang publisert 20/08 2018, og sist oppdatert 22/08 2018.

Les også