Oppskrift på viltkraft

Slik lager du viltkraft

Her legges grunnlaget for sausen til viltsteken.

MIREPOIX: Kraften blir best med denne grønnsaksblandingen.

MIREPOIX: Kraften blir best med denne grønnsaksblandingen. Foto: Foto: Håvard Egge

Publisert Oppdatert

Å jakte selv eller kjenne noen som jakter mye er nok den enkleste måten å få tak i viltbein.

Finner du kun de største beina kan disse knuses i mindre biter med en hammer.

Viltkraften danner grunnlaget for de aller beste sausene til viltkjøttet, samt middager som denne herlige viltgryten.

Men, prøv også med viltkraft neste gang du lager løksuppe - sammen med en klunk madeira smaker det himmelsk.

Les også:

Her er sauseskolen

Dette er den deiligste eplekaka

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Viltkraft

Har du store bein kan du knuse dem til mindre biter med en hammer.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

3 kg Kraftben

1.5 dl Olje, nøytral

1 hode Hvitløk

2 stk Løk

3 stk Gulrot

0.25 stk Sellerirot

1 stk Purre

2 ss Tomatpuré

6 l Vann

3 ss Timian

1 stilk Bladpersille

15 stk Einebær

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag