Oppskrift på veldig enkelt og lettvint brød

Superenkelt brød

Du trenger kun noen få ingredienser for å lage dette deilige brødet!

OPPSKRIFT PÅ SUPERENKELT BRØD: Du trenger kun noen få ingredienser for å bake dette deilige brødet!

OPPSKRIFT PÅ SUPERENKELT BRØD: Du trenger kun noen få ingredienser for å bake dette deilige brødet! Foto: Marit Røttinsnes Westlie

Publisert Oppdatert

Å bake med gjærdeig handler kanskje mer enn noen annen bakst om å føle og kjenne, ta på og bli kjent med hvordan en gjærdeig oppfører seg i ulike temperaturer, luftfuktigheter og månefaser. For meg som har vokst opp ved fjorden, er jeg også vant til at tidene for flo og fjære ble sjekket før gjærdeigen ble satt. For når sjøen flør, hever deigen best! Tro det den som vil!

Det du helt sikkert kan tro på er at når du baker med gjærdeig, prøver du å putte så mye luft inni deigen som mulig slik at det ferdige resultatet blir lett og luftig.

Dette superenkle brødet består bare av 4 ingredienser: mel, vann, salt og gjær. Mer er det ikke som skal til! Et annet brød som også er både lettvint og veldig godt, og hvor du slipper å kna i det hele tatt, er dette eltefrie brødet.

Smør og egg

En av mine store brødfavoritter er brioche. En fransk loff med mengder av smør og egg i deigen. Og da skulle du kanskje tro at det ferdige brødet blir skikkelig tungt, men det stikk motsatte skjer. Så lenge som brødet får heve så lenge som det skal, og det ikke tilsettes mer mel enn det som står i oppskriften, får du et brød som nesten ikke veier noen ting og som har en helt fantastisk smørsmak. Det er akkurat det samme som skjer når du baker croissanter også. Fulle av smør er de, men føles som luft når du spiser dem.

Marit Røttingsnes Westlie

Superenkelt brød

Du trenger bare noen få ingredienser for å bake dette supergode brødet.

Se hele oppskriften

Til 1 porsjon

0.5 pk Gjær

5 dl Vann, romtemperert

750 g Hvetemel

2 ts Salt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning