OPPSKRIFT PÅ TRERETTERS

Suveren treretters

Denne helgen blir god!

Publisert Oppdatert

Helgen står for tur. Og nå gleder jeg meg til å komme til kjøkkenets lune hjørne.

Aller først skal jeg servere en av mest ukompliserte og deiligste forretene jeg kan tenke meg: Blåskjell!

Det overrasker meg stadig at blåskjellenes popularitet ikke stiger til himmels. Det ser ut til at det stadig er et fåtall som har fått øynene opp for denne delikatessen. Vi er blant de heldige!

Denne oppskriften er veldig enkel: Litt fenikkel, sjalottløk, hvitvin, fløte og estragon utgjør sausen, og så dampes blåskjellene i denne herligheten. Enkelt og perfekt.

Men, som vanlig vil jeg begynne med desserten.

Å begynne med desserten

Jeg skal grille munker. Det er ikke så inkvisitorisk som det høres ut. Du begynner med å lage en deig som du krydrer med kardomomme. Når den har svellet ferdig steker du golfballstore posjoner i muffinsformer (av metall - for dem som ikke har munkejern) i sukker og smør. Det gir den deilige knekken du er ute etter. Det tar en god time fra begynnelse til slutt, men det er ikke så mye aktivt arbeid.

Med desserten ute av veien så er det på tide å gyve løs på hovedretten: Biff med armagnac- og portvinsaus.

Hovedrett med portvinsaus

Jeg akter ikke å gjøre tilbehøret komplisert, så jeg nøyer meg med å lage fondantpoteter.

Den nydelige sausen (som jeg oppdaget i Madrid) kan lages nesten-ferdig. Så, rett før servering kokes den opp og smøret piskes inn. Da kan jeg konsentrere meg om å steke biffen perfekt.

Dette er slett ikke verdens vakreste kreasjon, men når jeg demper lyset og åpner en god rødvin fra Rhône er det det siste jeg tenker på.

Der, nå kan vi gå helgen i møte med en smil om en forventningsfull munn.

Klikk her og bli inspirert - hver fredag!

Følg Sjuve på Facebook så får du svar på alt de lurer på om mat!

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Raske blåskjell

Disse blåskjellene lager du på 10 minutter.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

1 stk Sjalottløk

1 stk Fennikel

1 stk Hvitløksfedd

1 dl Vann

1 dl Fløte

1 ss Hvitvinseddik

400 g Blåskjell

Olivenolje

Erik Hannemann

Portvin- og armagnacsaus

Dette er den nye sausen. Den lages med en skvett armagnac og litt portvin. Sausen passer perfekt til kjøtt.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1.5 dl Portvin

4 ss Armagnac

4 ss Smør

3 dl Kremfløte

1 stk Løk

Erik Hannemann

Munker

De er fabelaktige, karamelliserte utenpå og myke inni...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

175 g Smør

150 g Sukker

2.5 dl Melk

50 g Gjær

1 stk Egg

350 g Mel

1 ts Kardemomme

50 g Sukker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning