OPPSKRIFT PÅ TILBEHØR TIL FISK

Et matproblem er løst

Her er svaret på spørsmålet: Hva skal vi ha til middag i dag?

OPPSKRIFT PÅ TILBEHØR TIL FISK: Løser du spørsmålet om tilbehør er mye gjort.

OPPSKRIFT PÅ TILBEHØR TIL FISK: Løser du spørsmålet om tilbehør er mye gjort. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

- Hva skal vi ha til middag i dag?, er kanskje Norges vanligste spørsmål. Enkelte dager trues topp-plasseringen av "- Hvor er du?", som stilles kontinuerlig etter at vi sluttet med fasttelefoner (da var det jo opplagt hvor vi var).

Om middagsproblemet vil jeg si som Kåre Willoch sa i glansdagene: - Spørsmålet er galt stilt.

Det man egentlig spør om er graderinger av samme fortvilelse:

- Kan vi finne på noe artig å spise i dag?

- Skal vi lage noe vi ikke har laget før?

- Kan vi finne på noe som er raskt og enkelt i dag?

Og oftest er det enda mer spesifikt: Vi har litt fisk, men skal vi spise til fisken?

Altså: Tilbehøret til fisken. Eller kjøttet. Eller kyllingen.

Tilbehøret gjør middagen

Vi lever i et klassisk middagsparadigmet hvor vi har kjøtt/fisk/kylling - som vi oftest har bestemt oss for - før spørsmålet: "Hva skal vi ha til middag i dag" kommer.

Vi vet kanskje hvordan vi skal steke fisken som proffene, bake fisken til perfeksjon i ovnen, steke kyllingfileten riktig etter boka og vi har gjort alle feilene som er nødvendig for å bli en mester på å steke biffen riktig.

Alt dette er teknikker som alle kan lære seg uten anstrengelser. Men tilbehør krever en annen del av deg og hjernen din. Kreativitet. Og det er ikke som føler seg like kreative i butikken etter endt arbeidsdag eller når man nettopp har kommet hjem og åpner kjøleskapet. - Hva i all verden skal jeg lage nå?

Så derfor: Her kommer det noen herlige forslag til "tilbehør" til fisk, kylling og kjøtt. "Tilbehør" er kanskje feilaktig bruk av ord siden det strengt tatt er dette middagslagingen handler om: Kutte opp grønnsaker, skrelle, koke, steke, bake osv. Er ikke fisken, kjøttet eller kyllingen som er "tilbehør"?

Nok om det. Nedenfor finner du et knippe med forslag til tilbehør, eller hvordan du nå velger å se det.

God middag!

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Sopp med persille og parmesan

Tilbehør til fisk? Her er svaret...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

6 stk Champignon

2 kvist Timian

4 ss Persille, finhakket

40 g Parmesan

0.5 stk Fennikel

1 stk Løk

Olje/smør til steking

Salt og pepper

Erik Hannemann

Rødbete og mango

Dette gir gode farger til grå hverdager.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Rødbet

1 stk Mango

1 dæsj Olivenolje

Salt

Erik Hannemann

Bakte reddiker

Slik blir reddikene supergode med to, tre ingredienser.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

12 stk Reddik

Olje

Salt

50 g Smør

Erik Hannemann

Glaserte gulrøtter

Slik glaserer du gulrøtter.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 ss Sukker

4 stk Gulrøtter

2 ss Smør

1 stk Sitronbåter

Timian

Erik Hannemann

Agurksalat

Slik blir agurksalaten bedre. Mye bedre.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Agurk

5 ss Eddik

1 ss Sukker

Vann

4 ss Mynte, frisk

Erik Hannemann

Blomkål med parmesan

Blomkål blir ikke kjedelig med denne oppskriften.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

stk Blomkål

3 ss Gressløk

50 g Parmesan

1 ss Kapers

0.5 stk Sitron

1 fedd Hvitløk

4 ss Smør

Olje til pensling

Salt og pepper

3 skiver Loff

Erik Hannemann

Ris med mango

Risen blir mye kulere når du serverer den på denne måten.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 dl Basmatiris

1 stk Rødløk

2 ss Kokosmasse

1 stk Mango

Basilikum

Lime

Olje til pensling

Salt og pepper

Erik Hannemann

Potetsalat med pesto

En potetsalat med to ingredienser. Voila!

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

500 g Poteter

1 dl Pesto

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning