OPPSKRIFT PÅ TILBEHØR TIL FISK
Et matproblem er løst
Her er svaret på spørsmålet: Hva skal vi ha til middag i dag?
- Hva skal vi ha til middag i dag?, er kanskje Norges vanligste spørsmål. Enkelte dager trues topp-plasseringen av "- Hvor er du?", som stilles kontinuerlig etter at vi sluttet med fasttelefoner (da var det jo opplagt hvor vi var).
Om middagsproblemet vil jeg si som Kåre Willoch sa i glansdagene: - Spørsmålet er galt stilt.
Det man egentlig spør om er graderinger av samme fortvilelse:
- Kan vi finne på noe artig å spise i dag?
- Skal vi lage noe vi ikke har laget før?
- Kan vi finne på noe som er raskt og enkelt i dag?
Og oftest er det enda mer spesifikt: Vi har litt fisk, men skal vi spise til fisken?
Altså: Tilbehøret til fisken. Eller kjøttet. Eller kyllingen.
Tilbehøret gjør middagen
Vi lever i et klassisk middagsparadigmet hvor vi har kjøtt/fisk/kylling - som vi oftest har bestemt oss for - før spørsmålet: "Hva skal vi ha til middag i dag" kommer.
Vi vet kanskje hvordan vi skal steke fisken som proffene, bake fisken til perfeksjon i ovnen, steke kyllingfileten riktig etter boka og vi har gjort alle feilene som er nødvendig for å bli en mester på å steke biffen riktig.
Alt dette er teknikker som alle kan lære seg uten anstrengelser. Men tilbehør krever en annen del av deg og hjernen din. Kreativitet. Og det er ikke som føler seg like kreative i butikken etter endt arbeidsdag eller når man nettopp har kommet hjem og åpner kjøleskapet. - Hva i all verden skal jeg lage nå?
Så derfor: Her kommer det noen herlige forslag til "tilbehør" til fisk, kylling og kjøtt. "Tilbehør" er kanskje feilaktig bruk av ord siden det strengt tatt er dette middagslagingen handler om: Kutte opp grønnsaker, skrelle, koke, steke, bake osv. Er ikke fisken, kjøttet eller kyllingen som er "tilbehør"?
Nok om det. Nedenfor finner du et knippe med forslag til tilbehør, eller hvordan du nå velger å se det.
God middag!
Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
Aioli lager du enkelt på denne måten
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Ingredienser:
6 stk Champignon
2 kvist Timian
4 ss Persille, finhakket
40 g Parmesan
0.5 stk Fennikel
1 stk Løk
Olje/smør til steking
Salt og pepper
Ingredienser:
1 stk Rødbet
1 stk Mango
1 dæsj Olivenolje
Salt
Ingredienser:
12 stk Reddik
Olje
Salt
50 g Smør
Ingredienser:
2 ss Sukker
4 stk Gulrøtter
2 ss Smør
1 stk Sitronbåter
Timian
Ingredienser:
1 stk Agurk
5 ss Eddik
1 ss Sukker
Vann
4 ss Mynte, frisk
Potetpannekake
Så enkelt er det å lage potetpannekake. Et potetpannekake lages av revne poteter og løk som du presser ned i en stekepanne og steker gyllen med smør.
Se hele oppskriftenIngredienser:
5 stk Poteter
0.5 stk Løk
Salt og pepper
Olje/smør til steking
1 ss Rosépepper
Ingredienser:
stk Blomkål
3 ss Gressløk
50 g Parmesan
1 ss Kapers
0.5 stk Sitron
1 fedd Hvitløk
4 ss Smør
Olje til pensling
Salt og pepper
3 skiver Loff
Ingredienser:
2 dl Basmatiris
1 stk Rødløk
2 ss Kokosmasse
1 stk Mango
Basilikum
Lime
Olje til pensling
Salt og pepper
Til 2 porsjoner
500 g Poteter
1 dl Pesto
Denne saken ble første gang publisert 29/05 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.