En av våre store hverdagshelter er koteletten. Noen vil kanskje kalle koteletten for traust, men det blir urettferidg. Det er på tide med litt selvransakelse.

For, det er vel ikke koteletten selv som skal ta skylda? Nei. Jeg tar skylda selv. Jeg har gitt den for lite. Og da gir den ikke noe tilbake.

På samme måte som et kyllingbryst kan bli full av god smak (sjekk her) har også svinekoteletten kjempepotensial.

Ny giv for koteletten

Denne gangen har jeg også gitt den en rund form - for å markere en ny giv for koteletten. For å gjøre det skjærer jeg bort beinet (javisst, det er bare å kjøpe ytrefilet - det er en kotelett uten bein, men koster som regel mer).

Så bruker jeg sjenerøst med nymalt, svart pepper og litt salt. Så langt ingen overraskelser. Men nå: salvie og appelsinskall. Så rulles kjøttet sammen og bacon surres rundt før det entrer stekepanna.

Ikke la deg skremme, bare kast deg uti det. Du vil ikke angre, jeg lover. Oppskriften finner du nedenfor.

En god idé er å servere med en digg potetmos (potet og selleri).

 

Les også:

Ti middager på ti minutter

De beste, billige rødvinene

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Svinekotelett med godt krydder

I denne retten ruller du svinekotelettene, surrer med bacon - det må jo bare bli godt.

Ingredienser:

2 stk svinekotelett

1 ss salvie, tørket

revet skall fra én halv appelsin

1 pk bacon

salt og pepper

smør/olje til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!