Oppskrift på surkål

Slik lager du surkål

Server denne, og svigermor kommer til å rødme.

Sist oppdatert

De aller fleste nøyer seg med kjøpevarianten. Dersom du vil lage den selv og ikke la fabrikkmaten stjele julekvelden fra deg har du oppskriften her.

Det er forbløffende enkelt. Alt du trenger er kål, eddik, salt og karve - og kanskje epler om du liker det.

Ja, så var det kanskje én ting til...

Se video: Lær å lage ribbe med Hellstrøm og Sjuve

Les også: Alt om ribbe

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Lyst på daglig oppskrifter? Følg Sjuve på Facebook!

Erik Hannemann

Klassisk surkål til julematen

Dette er en helt klassisk oppskrift på surkål. Du finner riktignok noen epleskiver her, men de kan du eventuelt utelate. Ellers er det karve, eddik og sukker som gjør surkål til surkål.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Kålhode

2 ts Karve

2 stk Eple

1 ts Salt

2 ss Sukker

2 ss Eddik

Denne saken ble første gang publisert 15/12 2008, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også