Oppskrift på supper

Supper som varmer

Du trenger noe å varme deg på i høstmørket.

Publisert Oppdatert

Jeg ville gjerne vært barnebarnet til en en rykende, varm suppe. En suppe har alt man drømme om av kjærlighet, godhet og trøst. Og det er i grunnen alt man kan forlange av en bestemor.

Om suppen, dersom det var en slektning, skulle være en eventyraktig skalldyrsuppe eller en tradisjonell persillerotsuppe er jeg ikke sikker på. Jeg ville nok like begge deler.

På høsten koser jeg meg med mange supper og alle dens gode fetter gryteretter. Jeg må innom klassikerne. Ferskt kjøtt og suppe er et møst. Det samme er oksehalesuppe.

De to er supper som krever tid. Eller søndag, som det heter hjemme hos meg.

Blant hverdagstraverne finner vi de klassiske, franske vichysoisse og løksuppe. Aldri en høst uten. Blomkålsuppe og linsesuppe må vi også innom.

Mitt matmantra er: Variasjon. Og derfor er det så moro å kunne presentere noen nye suppeoppskrifter her. Og her finner du noen for enhver smak. Du finner en tradisjonell gulrotsupe og en kul tomatsuppe. I andre enden av skalaen finner du skalldyrsuppe og blåskjellsuppe om du er det mer ambisiøse hjørnet.

Ellers kan du prøve deg på karrisuppe med kylling! Alle oppskriftene finner du nedenfor.

Linnea press/ Jes Buusman

Blåskjellsuppe fra New York

Slik lager de blåskjellsuppe i New York.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 kg Blåskjell

2 ss Olivenolje

2 stk Gulrøtter

4 dl Fiskekraft

1 ss Timian

1 knivsodd Cayennepepper

2 stk Vårløk

1 stilk Selleri

Linnea press/Jes Buusman

Karrisuppe med kylling

En varmende, god suppe med masse karri.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 stk Gulrøtter

1 stk Grønt eple

1 ss Karri

1 ss Oliven

3 dl Kokosmelk

5 dl Grønnsaksbuljong

Salt og pepper

200 g Kyllingfilet

1 ts Koriander, malt

Salt

2 ts Olje

Persille

Linnea press/Jes Buusman

Pastinakk- og persillerotsuppe

Her du en super høstsuppe med smak av persille.

Se hele oppskriften

Til 3 porsjoner

1 ts Karri

2 stk Persillerøtter

1 stk Pastinakk

1 stk Sjalottløk

1 fedd Hvitløk

1 ss Olivenolje

0.5 ts Salt

5 dl Vann

2 dl Matfløte

Pastinakk

Timian

Linnea press/ Jes Buusman

Gulrotsuppe med marinert kalkun

Gulrotsuppa blir bedre med ingefær.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

150 g Kylling

1 ss Balsamicoeddik

1 ss Honning

1 knivsodd Pepper

Appelsin

2 stk Gulrøtter

2.5 dl Grønnsaksbuljong

1 fedd Hvitløk

1 ts Ingefær, revet

1 ts Kardemomme

100 g Mascarpone

Gulrot

Linnea press/ Jes Buusman

Fyldig tomatsuppe med kylling

Tomatsuppe blir nytt med kylling.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

8 stk Tomater

4 stilk Stangselleri

4 ss Worchestershiresaus

4 ss HP-saus

4 ss Sitronsaft

2 stk Chili, rød

4 ss Ketchup

1 ss Soyasaus

Olje/smør til steking

100 g Kylling

0.25 ts Salt

Linnea press/ Jes Buusman

Skalldyrsuppe

Skalldyrsuppe kan også være enkelt.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

2 stk Sjøkreps

0.5 stk Gulrot

10 stk Cherrytomat

5 dl Grønnsaksbuljong

1 stilk Persille

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning