Det er ikke så lenge siden jeg fikk en mail om ostekuler.

Ostekuler?, tenkte jeg. Hva er det? Og jeg begynte å lure på om jeg hadde smakt det.

Du vet hvordan det er med nye ord, ikke sant? Plutselig dukker ordet opp overalt. Det er underbevisstheten som har satt på radaren. Og det samme fenomenet inntraff antakelig da jeg oppdaget beignet au fromage i den gigantiske Je sais cuisiner av den legendariske, franske dama Ginette Mathiot. (Kokeboka er så tykk at jeg alltid blir erta av sidepassasjeren på flyet. Kan du skjønne det?).

Joda, jeg hadde spist det før. På restaurant i Spania. Det var en knallgod snacks som jeg underbevisst (igjen) kategoriserte under «ja, det er sånt de bare får til på restauranter».

Mat som ikke er mat

Jeg er veldig glad i mat som ikke er mat, som for eksempel en blanding av valnøtter og nektariner eller mandel- og rosinsnacks. Det kvalifiserer ikke til et måltid, men det er veldig godt. Noe for oss momsere.

For at snacksen skal kunne kalles mat må man legge til noe. For eksempel blir valnøtter, blåmuggost og honning ikke "mat" før man serverer med lettkokte sikoriblader, ikke sant? Da er det plutselig salat. (Det smaker enda bedre ut enn det høres).

Før du vet ordet av det har vi et tapasbord. Nå mangler vi bare litt brød, en god oppskrift på aioli, ovnsbakte poteter med rosmarin og en hvitløksperle med spansk chorizo-pølse .

Og ostekuler er selvsagt ikke forbeholdt restauranter! Sludder og vås! Det viser seg at det var enklere enn jeg trodde (som vanlig). Det er en stor fordel å ha steketermometer som forteller hvor varm oljen er, men det er ikke strengt tatt nødvendig. Oppskriften finner du nedenfor!

God momsehelg!

 

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook

 

Les også:

Slik steker du andebryst

Er dette Norges beste viltgryte?

Focaccia lager du på denne måten

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Ostekuler

De er sprø, deilige og enkle lage. Ostekuler er en garantert hit!

Ingredienser:

100 g kremost

2 stk egg

2 ss melis

2,5 dl hvetemel

1 ts bakepulver

olje til fritering

brødrasp

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!