Sellerisuppe er ingen spøk. I alle fall ikke for meg. Det tok sin tid å bli fan av det, ja.

Hvor lang tid? Tja, kanskje tretti år?

En sellerisuppe, som selleribefengte bloody mary, tar sin tid før den kommer inn på lista over ting du elsker. Selleri byr nemlig på motstand. Den må overvinnes.

Motstanden sitter i det rå, grønne stinget. Det er det stinget Roald Dahl referer til når han legger ordene i munnen på den grusomme bestemoren til Georg (i Georgs magiske medisin). Det er ikke noe for pysete barn.

Og derfor var ikke selleri noe for meg heller. Sellerien tilhører voksensfæren, sammen med østers og moden voksenost.

Hadde det ikke vært for at jeg støtte på sellerisuppe, hadde jeg kanskje aldri forsont meg med sellerien. Nå bruker jeg den mer enn gjerne. Noen ganger rå, i salater, i bittesmå biter. Det gir en hvilken som helst salal et friskere preg. Og jeg spiser den rå i stenger (på denne måten) og elsker det.

Slik lager man sellerisuppe

Det er slett ikke noe hokus pokus å lage en sellerisuppe. Slett ikke. Framgangsmåten er temmelig lik som gulrotsuppe, aspargessuppe eller andre supper som lages på én grønnsak: Stek løk og hvitløk, heller over vann, eventuelt fløte, buljong og selleri. Kjør det glatt når det er kokt ferdig. Vips, så har du suppe. (Du finner oppskriften nedenfor).

Men, du har kanskje ikke den mest spennende sellerisuppa. Selv synes jeg det er artig å prøve å finne ut hva som passer med sellerisuppa. Jeg har noen forslag her - og jeg håper du vil like dem:

  • Smuldre litt blåmuggost over
  • Ha på frisk dill
  • Rør inn sennep
  • Legg i noen skiver med kamskjell
  • Ha noen dråper trøffelolje over

Sellerisuppe

Det er slik du lager sellerisuppe. Enkelt og elegant.

Ingredienser:

1 stk løk

2 fedd hvitløk

3 ss kylling buljong (eller to terninger)

1 stk selleri, ca 10-12 stenger

2 dl kremfløte

1 l vann

salt og pepper

olivenolje

1 klype timian, frisk

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!