Paris-Clotilde fortsetter å sende oss varme ønsker og varm mat! Forrige uke fikk vi en herlig oppskrift med jordskokker. Denne gangen er det sellerirot på menyen:

På senhøsten er det ofte veldig kaldt i Paris. Selv om første del av høsten er både vakker og varm, kommer det som litt av et sjokk når kulda setter inn. Og da går tankene mine selvsagt til, jeg lar dere gjette: fondue savoyarde (ostefondue)?

Vel, den er bra, men det er ikke den jeg mente.

Suppe, da?

Ja! Tykk og mettende suppe, servert god og varm. Den typen du kan fylle en pen bolle med, holde hendene rundt, og kalle lunsj.

I dagens suppe brukte jeg to typer rotgrønnsaker, som begge tilfeldigvis er veldig i høytidens ånd, på hver side av Atlanterhavet: Søtpoteter er en Thanksgiving-tradisjon i USA, mens sellerirot, eller knollselleri, ofte er å finne på franske julemenyer, kokt og most med litt fløte, og servert med stekt kalkun eller vilt. Dette er et fint alternativ til potetmos, jeg synes smaken er mer subtil og konsistensen lettere, og smaken befinner seg midt mellom en grønnsak og en vanlig potet.

Jeg har også brukt ingefær og hvitløk for å gi smak til suppen, noe som gir et lett kick til suppens naturlige sødme, og en behagelig varme som henger igjen i ganen ved hver munnfull. I tillegg er begge disse utmerket for immunforsvaret ditt, som virkelig trenger en hjelpende hånd på denne tiden av året. Men, det betyr heldigvis ikke at du kan droppe det stilige håndstrikkede skjerfet når du går ut.

Oppskriften finner du nedenfor!

Clotilde Dusoulier

Sellerirot- og søtpotetsuppe med ingefær

Clotilde har laget sellerirotsuppe.

Ingredienser:

1 ss olivenolje

2 fedd hvitløk

1 stk sellerirot, ca 900 gram

900 g søtpotet, eller like mye som sellerirot

salt og pepper

1 bit skrelt og revet ingefær, omtrent på størrelse med en tommel

0,3 dl melk

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!