Det vi trenger nå er en salat. Nei, ikke den gode med mango. Eller perfekt waldorfsalat.

Nei, den bør være grønn som et juletre med røde kuler i og noe hvitt som glitrer.

Finnes det?

Ja. Det finnes. Jeg laget den i går. Og du ser den på bildet.

At hele juletreet kan tolkes inn i salaten er ren velvilje og juleglede fra min side. Poenget er at denne salaten ser god ut og smaker godt.

Hva det røde?

- Tranebær, tippet noen.

- Tyttebær, var det en som sa.

Niks. Det er granateple. Jeg var heldig som fant et modent granateple. Og det er full av små, herlige, søte og syrlige smaker som livner opp hvilkensomhelst salat.

Min julesalat - triks nummer en

Den kom til ved en tilfeldighet. Jeg hadde allerede grønne bønner i kurven. Det beste trikset (som jeg har lær av Heston Blumenthal, ypperstepresen i molekylær gastronomi) med grønne bønner, rent bortsett fra å koke dem, mener jeg, er å la dem ligge i vann en lang stund (han sier over natten, det har jeg ikke hatt tid til å prøve ennå). Bønner, som ikke sjelden er importert fra Afrika på denne tiden av året) har ofte rukket å tørke inn. Ved å legge dem i iskald vann får de tilbake litt av den tapte friskheten.

Min julesalat - triks nummer to

Noen liker rå løk, andre får hetta av det. Jeg er en av dem. Det finnes to måter å unngå det stinget som vi, minoriteten, ikke kan utstå. Det er å legge oppkuttet løk i en skål med vann og gjerne en skvett eddik. Det funker.

Den andre utveien er å koke løken. Joda, jeg ser at "løsningen" på å bruke rå løk, rent logisk, ikke er koke, men dog. Jeg varierer mellom de to metodene; koke i noen minutter eller legge i vann og eddik.

Min julesalat - triks nummer tre

Vel, oppgaven er å finne modne granatepler. Det er like greit å la youtube gjøre jobben. Se fra omtrent ett minutt ut i videoen.

Christopher Sjuve

Salat med grønne bønner

Denne enkle salaten passer gjør hverdagsmaten litt bedre.

Til 4 porsjoner:

30 stk aspargesbønner

1 stk granateple

1 stk stor sjalottløk, eller tre små

1 dl olivenolje

1 stk sitron båt, eller mer

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!