Oppskrift på rekesmørbrød

Slik lager du perfekt rekesmørbrød

Vi spiser reker og majones for 300 millioner kroner.

Her i landet er vi enige om at rekesmørbrødet ikke skal se slik ut.

Her i landet er vi enige om at rekesmørbrødet ikke skal se slik ut. Foto: Foto: Mat.no

Publisert Oppdatert

Rekefylke nummer én

Akershus er rekefylke nummer én om sommeren. I fjor kjøpte folk i Akershus hele 277 tonn reker til en verdi av 22 millioner kroner.

I en pressemelding fra majonesprodusenten Mills går det fram at vi spiser reker og majones for 300 millioner kroner i sommermånedene.

Hele åtte av ti nordmenn sier de kommer til å spise et rekesmørbrød i løpet av sommeren.

Men, hvordan vil vi ha rekesmørbrødet?

For min del har jeg ikke tatt stilling til om rekene skal være under, på toppen eller begge deler ennå.

Her er folket delt på midten, viser det seg. Det er bare et knapt flertall av oss som plasserer majonesen oppå rekene.

31 prosent bruker majones under rekene.

Nedover på smørbrødlista finner vi en minoritet på 14 prosent som bruker majones over og under rekene.

Rekesmørbrødspisemajoriteten

Rekesmørbrødspisemajoriteten, 7 av 10, mener det er viktig at alle rekene får majones på seg.

Majonesnærkontaktkontingenten synes jeg egentlig er overraskende lav. Vil man ikke ha majones på alle rekene?

Les også: Majonesplassering splitter folket

Hvor mye reker på rekesmørbrødet?

Jeg tilhører den største gruppa i dette viktige rekesmørbrødspørsmålet.

Her mener nemlig 45 prosent at man skal ha "så mye reker som mulig" på rekesmørbrødet.

Fire av ti sier det er viktig at rekene danner en liten "topp" på skiva.

Når det gjelder annet tilbehør er det tre ting som er "tillatt": Sitron, dill og til nød litt salat.

Personlig er jeg veldig glad i dill. Det ser fint ut med litt store kvister, men smaker best når det er finklippet.

Bak rekesmørbrødtallene

Når vi skreller vekk tallene kommer vi fram til dette resultatet:

  • Det skal være mange nok reker til at det dannes en liten topp på skiva.
  • Det er viktig at alle rekene får litt majones på seg.
  • Majonesen skal plasseres oppå rekene.
  • Sitron er essensielt tilbehør, og vi kan også unne oss et salatblad under rekene og litt dill på toppen som smakfull pynt.

Nedenfor finner du noen andre forslag på rekesmørbrød også. Ha en deilig rekesmørbrødspisesommer!

TV2

Smørbrød med laks og chilimarinerte reker

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

16 stk Scampi

1 stk Eple, rødt

0.5 stk Slangeagurk, i skiver

4 skiver Landbrød

Olje til pensling

700 g Laksefilet

Salt

Pepper, sort og nykvernet

8 stk Asparges

2 ss Olje

1 ss Sitronsaft

1 ts Chili

1 fedd Hvitløk

0.25 ts Tandoorikrydder

0.25 ts Salt

TV 2 © God morgen Norge

Smørbrød med egg og reker

Se hele oppskriften

Til 1 porsjon

1 skiver Formloff

Smør

Salatblader

1 stk Egg

Reker, pillede

Sitron

Kaviar

Dill

Til 4 porsjoner

4 skiver Loff

Smør

150 g Reker, pillede

4 stk Egg, hardkokt

100 g Leverpostei

8 skiver Skinke

16 stk Asparges

150 g Brie

Salatblader

Sitron

Slangeagurk, i skiver

Oliven, sorte

Paprika, rød

Druer

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning