- Vi skal ha reker, hører du.

Og da tenker du, som de fleste, på reker med loff, majones, smør, sitron og kanskje dill.

Det er latskapens middag. Det er bare å sette fram. Alle må jobbe for sitt eget måltid. Ja, det tradisjonelle rekemåltidet er rettferdighetens måltid.

Selv om jeg liker å lage mat, er ikke det å skrelle reker ved bordet noe jeg gleder meg til. Jeg vil helst slippe. Og selv om reker, dill, majones og sitron er gode smaker, så tillater jeg meg å påpeke at reker også kan serveres på andre måter, med andre smaker.

For eksempel kan de skape liv i en potet- og purresuppe, være med i denne stilige forretten med asparges eller, mer tradisjonelt, delta i festen til denne eggesalaten med avokado og dill.

For ytterligere å understreke rekenes anvendelighet har jeg laget en rett med reker og safran. Rekene blir her innkapslet i safranens mystiske, gule kappe og tilført noen eksotiske aromaer som rekene har godt av.

Rekene ligger på toppen av en svært enkel risotto (har du ikke laget risotto før? Sjekk her). Du kan gjerne bygge ut risottoen med litt flere skalldyr, fiskekraft (omtrent som i denne), men det er ikke nødvendig.

Oppskriften finner du nedenfor!

Erik Hannemann

Reker i safran

Rekene smaker godt sammen med safran.

Ingredienser:

200 g reker, skrelte

safran, noen tråder

23 dl arborioris (ris til risotto)

3 ss smør

1 stk løk

50 g erter

1 fedd hvitløk

olje til pensling

1 dl hvitvin

2 ss persille

skallet fra en halv sitron (bare det gule)

mynte til pynt

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!