OPPSKRIFT PÅ REKER MED SAFRAN

Har du smakt gule reker?

Slik ble rekene gule.

OPPSKRIFT PÅ REKER I SAFRAN: Reker kan bli kule og gule.
OPPSKRIFT PÅ REKER I SAFRAN: Reker kan bli kule og gule. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

- Vi skal ha reker, hører du.

Og da tenker du, som de fleste, på reker med loff, majones, smør, sitron og kanskje dill.

Det er latskapens middag. Det er bare å sette fram. Alle må jobbe for sitt eget måltid. Ja, det tradisjonelle rekemåltidet er rettferdighetens måltid.

Selv om jeg liker å lage mat, er ikke det å skrelle reker ved bordet noe jeg gleder meg til. Jeg vil helst slippe. Og selv om reker, dill, majones og sitron er gode smaker, så tillater jeg meg å påpeke at reker også kan serveres på andre måter, med andre smaker.

For eksempel kan de skape liv i en potet- og purresuppe, være med i denne stilige forretten med asparges eller, mer tradisjonelt, delta i festen til denne eggesalaten med avokado og dill.

For ytterligere å understreke rekenes anvendelighet har jeg laget en rett med reker og safran. Rekene blir her innkapslet i safranens mystiske, gule kappe og tilført noen eksotiske aromaer som rekene har godt av.

Rekene ligger på toppen av en svært enkel risotto (har du ikke laget risotto før? Sjekk her). Du kan gjerne bygge ut risottoen med litt flere skalldyr, fiskekraft (omtrent som i denne), men det er ikke nødvendig.

Oppskriften finner du nedenfor!

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Reker i safran

Rekene smaker godt sammen med safran.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

200 g Reker

Safran

23 dl Arborioris (ris til risotto)

3 ss Smør

1 stk Løk

50 g Erter

1 fedd Hvitløk

Olje til pensling

1 dl Hvitvin

2 ss Persille

Sitron

Mynte

Denne saken ble første gang publisert 25/07 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også