Det begynte med TV-serien til Michel Roux og deretter Tareq Taylor på sin tur rundt om i Norden. (Linkene går til videoene vi har lagt ut her på Klikk).

I den siste matserien fra BBCLifestyle er det Bill Granger som er kokk. Han er slett ikke kokk av utdannelse, som er åpenbart for enhver som ser programmene. Det han ikke behersker av kokketeknikker og finesse, tar han igjen med sin enkle, hjemmelagde stil. Han kommer fra et hjem hvor far var slakter og mor var vegetarianer - så han er vant til å hente inspirasjon fra alle kanter.

Det gjør han også i dagens gryte. Han kaller det en tagine, men det er i beste fall en halv sannhet. Han bruker ikke den nordafrikanske, pyramideformede keramikkgryta, men en vanlig kjelen. Faktisk er det eneste som kan minne om "tagine" her krydderblandingen ras el hanout. Krydderblandingen er Nord-Afrikas svar på indisk karri og har mange likheter. Det finnes ingen definerte regler på hva blandingen skal bestå av, men det er vanlig å inkludere kardemomme, nellik, kanel, chili, koriander, spisskum, pepper, paprika, bukkehornskløver og gurkemeie.

Bills matstil er svært, svært enkel. Alle kan lage maten hans. Bare se på den enkle suppa han serverte sist. Eller på cevichen.

Man kan si om Bill at han lager den maten kokkene ikke tør å lage. Så enkel er den.

 

BBCLifestyle

Marokkansk fiskerett

Denne fiskeretten henter krydderiene fra Nord-Afrika.

Til 4 porsjoner:

2 ss olivenolje

1 stk rødløk, grovt hakket

1 stk søtpotet, i biter

1,5 ts ras el hanout, krydder blanding (se nedenfor)

1 neve aspargesbønner

400 g tomater på boks

1 stk rød chili

2 ts brunt sukker

2 ts fiskesaus (asiatisk)

0,5 stk lime, saften

500 g hvit fisk efilet i biter

koriander, frisk, hakket

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!