OPPSKRIFT PÅ PRINSESSEKAKE

Slik lager du prinsessekake

Prinsessekake er ikke bare for kongelige.

OPPSKRIFT PÅ PRINSESSEKAKE: Det er ikke bare for de med blått blod - slik baker du prinsessekake!

OPPSKRIFT PÅ PRINSESSEKAKE: Det er ikke bare for de med blått blod - slik baker du prinsessekake! Foto: Foto: Linnea Press

Publisert Oppdatert

Først og fremst: Dersom du vil lage en prinsessekake med en prinsesse på toppen klikker du her.

Nedenfor finner du nemlig oppskriften på den originale prinsessekaka. Ikke den som faktisk har prinsesse på seg.

Det er heller ikke den svenske prinsesstårta (den med grønt marsipanlokk) det handler om.

Nei, for de uinvidde er dette kake som minner om den briochen som selges i butikkene (som streng tatt er en søtlig avvart - her finner du originalen!), hvor det er "snegler" som er bakt sammen.

Slik lager du prinsessekake

Altså: Du baker en vanlig deig og kjevler den flat (omtrent som en langpannepizza). Så brer du utover vaniljekremen, ruller den sammen til en pølse og skjærer skiver. De skivene ("sneglene") legger du ned i en kakeform og steker i ovnen.

I oppskriften nedenfor er det brukt ferdigkjøpt vaniljekrem. Det er morsomt å lage den selv og ikke så vanskelig. Dessuten smaker den, som alltid, bedre når du lager det selv. Her ser du hvordan.

Nå skal du være godt rustet til å lage prinsessekake!

Oppskriften finner du nedenfor.

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Slik blir finnbiff morsomt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

TV 2 Foto: God Morgen Norge, TV 2

Prinsessekake

Se hele oppskriften

Ingredienser:

75 g Smør

2 dl Melk

1 stk Egg

25 g Gjær

1 ts Kardemomme

1 ts Sitron

3 ss Sukker

7.5 dl Hvetemel

1.5 dl Vaniljekrem

Mandelmasse

5 ss Smør, mykt

3 ss Sukker

1 ts Vaniljesukker

0.5 ts Kanel

Rosiner

Egg til pensling

2 stk Eple

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning