Oppskrift på pinnebrød

Pinnebrød - i peisen

Lager det ute eller inne - det er det indre som teller.

Pinnebrød blir så utrolig mye bedre når du fyller det med noe. Du kan lage pinnebrød med mye godt.

Pinnebrød blir så utrolig mye bedre når du fyller det med noe. Du kan lage pinnebrød med mye godt. Foto: Christopher Sjuve

Publisert Oppdatert

Pinnebrød smaker ofte godt fordi man som regel spiser det etter en lang og appetittvekkende gåtur. Men, jeg våger å påsta at dersom du fikk pinnebrødet servert i en annen sammenheng ville ditt forhold til brød-deig stekt på bål endret aldri blitt det samme igjen.

Derfor foreslår jeg at du ikke spiser det andre ganger enn når du er på tur. Med mindre du følger mine tips og om å gjøre pinnebrødet kulere.

Les også: Slik har du ikke laget eplekake før

Les også: Den perfekte vaffeloppskriften

Den aller mest opplagte og lettvinte forbedringen er å putte sjokolade i midten. Eller Nugatti. Når den sagnomsuste Philippe Conticini fra Paris lager en kokebok hvor Nutella spiller hovedrollen i alle oppskriftene er det ingenting i veien for at vi bruker Nugatti.

Altså: Pakk en spiseskje med Nugatti inn i deigen og stek den. Om du steker denne på bål eller i ovnen er ikke så nøye. Du har nettopp laget en deilig, lettvint bastard-vulgær-versjon av Pain au chocolat.

Syltetøy gjør samme nytten. Forsøk med litt jordbærsyltetøy eller bringebærsyltetøy. Eller kanskje multesyltetøy og blåbærsyltetøy passer bedre når du er ute i skog og mark? La meg også foreslå for den som orker å piske litt krem. Om du skal på tur så legg kremen i en frysepose, knyt igjen og legg den i toppen av sekken. Snipp av hjørnet når rasten er klar og klem ut rause posjoner når pinnebrødet er klart.

Og du: Det er ingenting i veien for å lage pinnebrødet i peisen. På egen risiko.

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med

Pinnebrød

Pinnebrød blir fort svidd, men dersom de følger disse rådene er sjansen litt mindre for at du spiser svart brød.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 dl Hvetemel

0.5 ts Salt

2 ts Sukker

2 ts Bakepulver

5 ss Smør

1.5 dl Melk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning