Jeg har tidligere skrevet om hvordan du steker en filet perfekt. Det er det mye å lære.

Noen ganger havner de små knepene i glemmeboka.

Slik føltes det også da jeg så Marco Pierre White si: - Folk bruker ikke mel lenger.

Men, han gjør det. Og nå har jeg begynt med det igjen.

White er en legende blant kokker i England. Han var den første kokke-superstjerna, i alle fall rocke-kokke-superstjerna, i landet med alle popstjernene. Hans berømmelse kom sammen med Michelinstjernene. Leedsgutten ble den første engelskmann som fikk tre stjerner. Moren var riktignok italiensk (ellers hadde han neppe fått navnet "Marco"), men hun døde da han fortsatt var veldig ung.

I selvbiografien hans leser vi om et liv som utelukkende handler om hardt, knallhardt, arbeid på kjøkkenet. Han jobber seg helseløs gjennom de beste restaurantene før han begynner å åpne egne steder. I dag har han forlatt kokkelivet til gode for et lykkeligere familieliv.

Uansett, det var White som minte meg på dette enkle trikset som gjør overflaten så lekker.

Skjær kalkunfileten (for eksempel) i skiver, vend den i mel og rist av det overflødige. Nå kan du steke den i olje.

Hvorfor skal jeg bruke mel?

Melet fester seg til kjøttet (kalkunfilet, kyllingfilet, due eller hva-som-helst) og derfor er det lurt å blande inn krydderne i melet. Noen forslag: pepper, cayennepepper, paprika og karri.

Væsken som presses ut fra kjøttet vil stoppes og tas opp av melet. Dermed ender du opp med en smakfull overflate og et litt saftigere resultat. Og ikke minst: Se det gylne resultatet!

Erik Hannemann

Stekt kalkunfilet

Det er skorpen som avgjør. Sjekk dette knepet.

Ingredienser:

1 stk kalkun filet (ett kalkunbryst)

5 ss hvetemel

1 knivsodd cayennepepper

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!