Oppskrift på pastasalat

De beste tipsene til pastasalat

Råd til deg som vil lage kjapp og sunn mat med pasta.

GRØNN GLEDE: Bytt ut dressingen med pesto, det smaker mye bedre.

GRØNN GLEDE: Bytt ut dressingen med pesto, det smaker mye bedre. Foto: Petter Berg, egg,no

Publisert Oppdatert

For meg blir ikke pastasalat det samme hvitløksbaguette. Så fikk jeg sagt det med en gang.

En pastasalat er trist om den bare inneholder paprika, tomat og agurk. Men, du verden så mange slike jeg har spist. Men, nå får det være slutt på kjedelige pastasalater.

Derfor tok jeg meg bryet med å lage noen lister til inspirasjon til alle dere som vil lage en kul pastasalat. De finner du nedenfor, sammen med noen gode oppskrifter, men først litt om det du bør unngå.

 

Unngå pastasalat-tabbene

 

  1. Bruk tørr pasta, fersk pasta blir fort soggy i pastasalat
  2. Ikke bruk spagetti eller andre, lange varianter. Hold deg til korte pastatyper, jo mer krokete, jo bedre suger de til seg godsakene
  3. Ikke kok pastaen for lenge, da blir det den grøtete.
  4. Men, ikke kok for kort heller. I en varm pastasaus beregner kan pastaen være litt underkokt, siden sausen gjør resten av jobben. Det skjer dog ikke i en pastasalat.
  5. Bruk nok salt. Her får du ikke hjelp av sausen, så pastaen må være bra.
  6. Ikke vent til pastaen er kald med å blande inn andre ingredienser. Varm pasta suger til seg smaker bedre.

 

 

Gode ingredienser i en pastasalat

Det er ikke mange ingredienser om ikke passer i en pastasalat. Derfor deler vi lista i to. Den første lista er ingredienser som ikke brukes ofte, men som artige å prøve.

 

Den andre lista er kombinasjoner som er verdt å prøve ut.

 

Ingredienser:

 

 

  • Mandler
  • andeconfit
  • søtpotet
  • valnøtter
  • pinjekjerner
  • gresskar (bakt)
  • mango
  • kiwi
  • basilikum
  • sesamfrø
  • fennikel (løvtynne skiver)
  • persillerøtter

 

Kombinasjoner:

Dette er ment å være utgangspunkt for gode pastasalater:

 

Pasta med...

 

  • hvite bønner og pesto
  • gorgonzola, spinat og valnøtter
  • parmesan og tomater
  • bacon, egg og ost
  • basilikum, hvitløk og tomater
  • erter og bacon
  • erter, reker og mynte
  • fennikel og pølser
  • fiken og pancetta eller bacon
  • oliven, lammekjøtt og ristet hvitløk
  • ricotta, pekannøtter og salvie
  • Bacon, salat og tomat (BLT)
  • Brokkoli, bacon og kapers

 

 

 

 

Alf Börjesson

Kylling- og pastasalat

Kyllingfiletene i denne lette salaten blir marinert i en smakfull marinade med blant annet soyasaus, lime og frisk basilikum.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk Kyllingfilet

3 fedd Hvitløk

0.5 potte Basilikum

0.5 stk Purre

1 dl Olivenolje

0.5 dl Soyasaus

1 stk Lime, saften

2 ss Sukker, brunt

5 dl Pasta

150 g Salatblanding

3 stk Tomat

2 ss Pinjekjerner, ristede

Pepper

1 gl Pesto

3 dl Crème fraîche

Erik Hannemann

Pastasalat med god ost

Det skal ikke mye til å løfte en pastasalat ut av kjedelighetens rike.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

300 g Pasta

10 stk Soltørkede tomater

8 stk Cherrytomat

20 stk Oliven, sorte

50 g Parmesan

6 skiver Chèvre

2 ts Honning

Basilikum, frisk

20 stk Sukkererter

1 dl Olivenolje

Sitron

Salt og pepper

Astrid Hals

Pastasalat med spekeskinke

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

8 skiver Spekeskinke

500 g Pasta

1 ts Salt

0.5 stk Sitron

3 stk Tomat

100 g Ruccola

1 stk Mozzarella

0.5 ts Pepper, kvernet

2 ss Olivenolje, extra virgin

Petter Berg

Pastasalat med kylling og asparges

En enkel salat som passer både som middag og lunsj.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

300 g Pastaskruer

1 gl Pesto

15 stk Oliven, grønne

1 bt Asparges

1 stk Vårløk, finhakket

Basilikum

3 stk Kylling

Alf Børjesson

Pastasalat med krabbe

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

200 g Pastaskruer

2 ss Olivenolje

1 ss Sitronsaft, friskpresset

2 ts Balsamicoeddik

Ruccola

Mâchesalat

200 g Krabbekjøtt

1 bt Reddik

3 ss Pinjekjerner, ristede

1 dl Lettrømme

Salt

Hvit pepper

1 fedd Hvitløk

1 krm Karri

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag