Oppskrift på pastasalat

De beste tipsene til pastasalat

Råd til deg som vil lage kjapp og sunn mat med pasta.

GRØNN GLEDE: Bytt ut dressingen med pesto, det smaker mye bedre.
GRØNN GLEDE: Bytt ut dressingen med pesto, det smaker mye bedre. Foto: Petter Berg, egg,no
Sist oppdatert

For meg blir ikke pastasalat det samme hvitløksbaguette. Så fikk jeg sagt det med en gang.

En pastasalat er trist om den bare inneholder paprika, tomat og agurk. Men, du verden så mange slike jeg har spist. Men, nå får det være slutt på kjedelige pastasalater.

Derfor tok jeg meg bryet med å lage noen lister til inspirasjon til alle dere som vil lage en kul pastasalat. De finner du nedenfor, sammen med noen gode oppskrifter, men først litt om det du bør unngå.

 

Unngå pastasalat-tabbene

 

  1. Bruk tørr pasta, fersk pasta blir fort soggy i pastasalat
  2. Ikke bruk spagetti eller andre, lange varianter. Hold deg til korte pastatyper, jo mer krokete, jo bedre suger de til seg godsakene
  3. Ikke kok pastaen for lenge, da blir det den grøtete.
  4. Men, ikke kok for kort heller. I en varm pastasaus beregner kan pastaen være litt underkokt, siden sausen gjør resten av jobben. Det skjer dog ikke i en pastasalat.
  5. Bruk nok salt. Her får du ikke hjelp av sausen, så pastaen må være bra.
  6. Ikke vent til pastaen er kald med å blande inn andre ingredienser. Varm pasta suger til seg smaker bedre.

 

 

Gode ingredienser i en pastasalat

Det er ikke mange ingredienser om ikke passer i en pastasalat. Derfor deler vi lista i to. Den første lista er ingredienser som ikke brukes ofte, men som artige å prøve.

 

Den andre lista er kombinasjoner som er verdt å prøve ut.

 

Ingredienser:

 

 

  • Mandler
  • andeconfit
  • søtpotet
  • valnøtter
  • pinjekjerner
  • gresskar (bakt)
  • mango
  • kiwi
  • basilikum
  • sesamfrø
  • fennikel (løvtynne skiver)
  • persillerøtter

 

Kombinasjoner:

Dette er ment å være utgangspunkt for gode pastasalater:

 

Pasta med...

 

  • hvite bønner og pesto
  • gorgonzola, spinat og valnøtter
  • parmesan og tomater
  • bacon, egg og ost
  • basilikum, hvitløk og tomater
  • erter og bacon
  • erter, reker og mynte
  • fennikel og pølser
  • fiken og pancetta eller bacon
  • oliven, lammekjøtt og ristet hvitløk
  • ricotta, pekannøtter og salvie
  • Bacon, salat og tomat (BLT)
  • Brokkoli, bacon og kapers

 

 

 

 

Denne saken ble første gang publisert 29/08 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også