OPPSKRIFT PÅ PASTARETTER:

Nye retter med pasta

Lager du de samme pastarettene om igjen og om igjen? Få ideer til nye retter her.

MED FISK: Conchiglie med ørret i sitronsaus.
MED FISK: Conchiglie med ørret i sitronsaus. Foto: Foto: Mari Svenningsen/melk.no
Sist oppdatert
BLÅMUGGOST: Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter.
BLÅMUGGOST: Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter. Foto: Foto: Kim Holthe/melk.no

Lasagne, spagetti bolognese og spagetti carbonara er gode klassikere som vi gjerne lager ofte. Pasta med pesto likeså.

Men det er fint å kunne variere litt også, ikke sant? For å sette fantasien i sving, gir vi deg nå et knippe med pastaoppskrifter du kan titte på.

Du kan godt bytte ut de oppgitte pastatypene med en annen. Smaken er jo den samme. Likevel kan det vere greit å ha i mente at jo tynnere pastaen er, jo mer delikat og lett skal sausen være. Ellers er hule former og riller som skapt for å få kremet saus til å feste seg.

Conchiglie med ørret i sitronsaus

Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter

Linguine med blåskjell i hvitvin

Chili- og limekylling med pasta

Varm kylling- og pastasalat med safransaus

Orrechiette Sicilia

Pastaskruer med sjampinjonger

Mari Svenningsen

Conchiglie med ørret i sitronsaus

Conchilglie er pastaskjell som har den fordelen at de blir fylt med saus. Men skjellene kan gjerne byttes ut med den type pasta du har for hånden.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

400 g Laksefilet

4 ss Smør

2 fedd Hvitløk

1 ss Hvetemel

2 dl Melk

2 ss Sitronsaft

1 stk Sitron

3 dl Crème fraîche

6 stk Vårløk

4 ss Persille

400 g Pasta

Kim Holthe

Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter

Dette er en lett, rask og velsmakende middagsrett. Velg den blåmuggosten som faller best i smak. Her er det mange varianter å velge mellom.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

75 g Valnøtter

500 g Tagliatelle

400 g Kyllingfilet

50 g Smør

150 g Asparges, grønn

150 g Blåmuggost

0.5 dl Kremfløte

100 g Parmesan

Linguine med blåskjell i hvitvin

Blåskjell, tomater og pasta er en klassisk kombinasjon. Denne retten er lett i smaken, men inneholder også chili, som «erter» smaken litt.

Se hele oppskriften

Til 6 porsjoner

3 kg Blåskjell

25 cl Hvitvin

2 ss Olivenolje

2 fedd Hvitløk

1 stk Chili

1.5 dl Kremfløte

Salt

Pepper

1 bt Persille

250 g Linguine

Margaret De Lange

Chili- og limekylling med pasta

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

6 stk Kyllingfilet

8 stk Cherrytomat

300 g Lasagneplater

1 dl Ruccola

0.5 dl Olivenolje

1 ss Balsamicoeddik

1 ss Kapers

0.5 stk Lime, revet skall av

2 stk Chili, rød

Varm kylling- og pastasalat med safransaus

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 skiver Bacon

3 stk Kyllingfilet

Olivenolje

1 ts Salt

Pepper, sort og nykvernet

2 fedd Hvitløk

1 pk Cherrytomat

Ruccola

Sukkererter

Pasta

2 stk Sjalottløk

1 ts Olivenolje

Safran

4 ss Fond

2 dl Vann

4 dl Hvitvin

2 dl Matfløte

1 ss Timian

1.5 ss Maisenna

Pepper, sort og nykvernet

Orrechiette Sicilia

Tom Victor Gausdals hjemmelagde pastaører med en uhyre enkel og god saus basert på ansjos.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

8 stk Eggeplomme

1 ss Vann

Hvetemel

Salt

1.5 dl Olivenolje

4 fedd Hvitløk

6 stk Ansjos

3 stk Tomat

200 g Brokkoli

2 skiver Loff

Salt

Parmesan

Pastaskruer med sjampinjonger

Rikelig med frisk rosmarin gjør denne pastaretten ekstra smakfull.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

400 g Pasta

20 stk Champignon

1 stk Squash

3 ss Olivenolje

0.5 dl Rosmarin

0.5 stk Sitron, saften av den

3 dl Matfløte

Salt og pepper

0.5 dl Parmesan, nyrevet

Denne saken ble første gang publisert 18/03 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også