OPPSKRIFT PÅ PASTARETTER:
Nye retter med pasta
Lager du de samme pastarettene om igjen og om igjen? Få ideer til nye retter her.
Lasagne, spagetti bolognese og spagetti carbonara er gode klassikere som vi gjerne lager ofte. Pasta med pesto likeså.
Men det er fint å kunne variere litt også, ikke sant? For å sette fantasien i sving, gir vi deg nå et knippe med pastaoppskrifter du kan titte på.
Du kan godt bytte ut de oppgitte pastatypene med en annen. Smaken er jo den samme. Likevel kan det vere greit å ha i mente at jo tynnere pastaen er, jo mer delikat og lett skal sausen være. Ellers er hule former og riller som skapt for å få kremet saus til å feste seg.
Conchiglie med ørret i sitronsaus
Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter
Linguine med blåskjell i hvitvin
Chili- og limekylling med pasta
Varm kylling- og pastasalat med safransaus
Conchiglie med ørret i sitronsaus
Conchilglie er pastaskjell som har den fordelen at de blir fylt med saus. Men skjellene kan gjerne byttes ut med den type pasta du har for hånden.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
400 g Laksefilet
4 ss Smør
2 fedd Hvitløk
1 ss Hvetemel
2 dl Melk
2 ss Sitronsaft
1 stk Sitron
3 dl Crème fraîche
6 stk Vårløk
4 ss Persille
400 g Pasta
Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter
Dette er en lett, rask og velsmakende middagsrett. Velg den blåmuggosten som faller best i smak. Her er det mange varianter å velge mellom.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
75 g Valnøtter
500 g Tagliatelle
400 g Kyllingfilet
50 g Smør
150 g Asparges, grønn
150 g Blåmuggost
0.5 dl Kremfløte
100 g Parmesan
Linguine med blåskjell i hvitvin
Blåskjell, tomater og pasta er en klassisk kombinasjon. Denne retten er lett i smaken, men inneholder også chili, som «erter» smaken litt.
Se hele oppskriftenTil 6 porsjoner
3 kg Blåskjell
25 cl Hvitvin
2 ss Olivenolje
2 fedd Hvitløk
1 stk Chili
1.5 dl Kremfløte
Salt
Pepper
1 bt Persille
250 g Linguine
Chili- og limekylling med pasta
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
6 stk Kyllingfilet
8 stk Cherrytomat
300 g Lasagneplater
1 dl Ruccola
0.5 dl Olivenolje
1 ss Balsamicoeddik
1 ss Kapers
0.5 stk Lime, revet skall av
2 stk Chili, rød
Varm kylling- og pastasalat med safransaus
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
4 skiver Bacon
3 stk Kyllingfilet
Olivenolje
1 ts Salt
Pepper, sort og nykvernet
2 fedd Hvitløk
1 pk Cherrytomat
Ruccola
Sukkererter
Pasta
2 stk Sjalottløk
1 ts Olivenolje
Safran
4 ss Fond
2 dl Vann
4 dl Hvitvin
2 dl Matfløte
1 ss Timian
1.5 ss Maisenna
Pepper, sort og nykvernet
Orrechiette Sicilia
Tom Victor Gausdals hjemmelagde pastaører med en uhyre enkel og god saus basert på ansjos.
Se hele oppskriftenIngredienser:
8 stk Eggeplomme
1 ss Vann
Hvetemel
Salt
1.5 dl Olivenolje
4 fedd Hvitløk
6 stk Ansjos
3 stk Tomat
200 g Brokkoli
2 skiver Loff
Salt
Parmesan
Pastaskruer med sjampinjonger
Rikelig med frisk rosmarin gjør denne pastaretten ekstra smakfull.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
400 g Pasta
20 stk Champignon
1 stk Squash
3 ss Olivenolje
0.5 dl Rosmarin
0.5 stk Sitron, saften av den
3 dl Matfløte
Salt og pepper
0.5 dl Parmesan, nyrevet
Denne saken ble første gang publisert 18/03 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.