Oppskrift på pasta

Tre sommerlige pastasauser

Her finner du et knippe pastaer du vil elske.

OPPSKRIFT PÅ PASTA: Pasta med sitron og pinjekjerner - og parmesan.

OPPSKRIFT PÅ PASTA: Pasta med sitron og pinjekjerner - og parmesan. Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

På de gode sommerdagene er det ikke mye som skal til for å glede en matglad. Et glass tørr sherry og litt skinke, for eksempel. En deilig skål med dampede blåskjell er heller ikke å forakte.

Pastaoppskrifter for varme dager

Det som kanskje eller aller lettest å ty til er pasta. På en regnværsdag er det helt fint lage en perfekt tomatsaus, steke kjøttdeigen riktig og spise med god appetitt og nyrevet parmesan. Men, på de gode, solrike dagene er det noe annet som frister.

Det skal helst være enkelt. Dersom jeg har lyst på fisk faller jeg ofte ned på en pastarett med røkelaks, crème fraîche og noen sukkererter, eller en enkel variant med fersk laks og dill.

En av mine gode, gamle favoritter er pasta med hjemmelaget pesto: basilikum, parmesan, pinjekjerner og olivenolje. Den er udødelig.

Pasta i salatform med spekeskinke med det salte tilsnitter er også godt i varmen. Og, siden det alltid vil minne meg om det vakre Positano på Italias vestkyst, serverer jeg gjerne en sitronpesto - og med pinjekjerner.

Har du lyst til å lage pastaen selv (som faktisk er fort gjort når du får teken!), er oppskriften her.

Oppskriftene finner du nedenfor!

(Over 13.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Astrid Hals

Pastasalat med spekeskinke

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

8 skiver Spekeskinke

500 g Pasta

1 ts Salt

0.5 stk Sitron

3 stk Tomat

100 g Ruccola

1 stk Mozzarella

0.5 ts Pepper, kvernet

2 ss Olivenolje, extra virgin

Erik Hannemann

Pesto

Dette er oppskriften på klassisk, grønn pesto.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 fedd Hvitløk

5 ss Pinjekjerner

1 potte Basilikum

75 g Parmesan

0.5 dl Olje

Salt og pepper

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag