Oppskrift på pasta

Pasta med høstsmaker

Få høsten på kjøkkenbordet.

OPPSKRIFT PÅ PASTA MED SOPP: Kantareller er nydelig og blir enda bedre med dill, gressløk og fløte...
OPPSKRIFT PÅ PASTA MED SOPP: Kantareller er nydelig og blir enda bedre med dill, gressløk og fløte... Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Lov meg at du gjør dette neste gang du har sjansen: Fyll hendene med kantareller, løft dem opp mot nesen, lukk øyene og kjenn hvordan den helt unike duften av høst og skogbunn fyller deg.

Det er litt flaut i butikken, kanskje, men verdt det.

Lukten av høst kan du få med deg hjem om du lager deg en nydelig pasta med sopp og rotgrønnsaker, for eksempel.

Du kan lage deg en enkel carbonara med sopp, selvsagt, men det finnes bedre alternativer her. Og aller best blir det om du lager pastaen selv.

Prøv også denne varianten:

Legg hele rødbeter inn i ovnen. Bak dem på 220 grader i 60-75 minutter.

Skrell dem og server med chevre, pasta og klem over sitronsaft og havsalt.

Erik Hannemann

Pasta med kantareller

Høsten har mye godt å by på. Kantareller for eksempel.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

250 g Kantareller

2 dl Kremfløte

0.5 stk Dill

4 ss Gressløk

0.5 stk Løk

1 fedd Hvitløk

1 stk Paprika

1 bt Persille

Salt og pepper

1 stk Sitronbåter

Olje/smør til steking

200 g Pasta

Clotilde Dusoulier

Pasta med squash, mandler og sitronskall

Dette er din nye pastarett.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

200 g Fusilli

Olivenolje

2 fedd Hvitløk

2 stk Squash

1 ts Harissa

40 g Mandler, hakkede

1 stk Sitron, saft og revet skall

Salt og nykvernet pepper

Erik Hannemann

Pasta med stekt kjøtt

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

200 g Salt sideflesk

1 stk Purre

2 stk Hvitløksfedd

1 stk Squash

Muskat

Pepper, svart

1 dl Fløte

1 dl Revet parmesan

400 g Pasta

smør og olje til steking

1 Sitronbåter

Erik Hannemann

Pasta med nøtter

En enkel og kul pastarett som kan bli middagen din.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

300 g Pastaskruer

4 ss Smør

3 ss Mandler

3 ss Hasselnøtter

1 ss Estragon

1 stk Gulrot

150 g Sukkererter

Pasta med ristede rotfrukter og chèvre

Den salte osten danner en nydelig kombinasjon med de søtlige ovnsbakte rotfruktene.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2.5 stk Gulrøtter

400 g Pasta

1.5 stk Pastinakk

125 g Kålrot

2 stk Rødløk

7 fedd Hvitløk

2 ss Olivenolje

Rosmarin, frisk

1 ts Salt

1 dl Solsikkefrø, ristede

125 g Chèvre

275 g Lettrømme

Mari Svenningsen

Penne med blåmuggost og brokkoli

Dette er en smakfull vegetarrett for de som er glad i blåmuggost.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

500 g Brokkoli

2 ss Smør

1 stk Løk

1 ts Paprikapulver

0.5 ts Chilipulver

1.5 dl Hvitvin

1.5 dl Kremfløte

150 g Blåmuggost

2 ss Mandelflak

500 g Penne

Denne saken ble første gang publisert 27/09 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også