Oppskrift på pasta
Pasta med høstsmaker
Få høsten på kjøkkenbordet.
Lov meg at du gjør dette neste gang du har sjansen: Fyll hendene med kantareller, løft dem opp mot nesen, lukk øyene og kjenn hvordan den helt unike duften av høst og skogbunn fyller deg.
Det er litt flaut i butikken, kanskje, men verdt det.
Lukten av høst kan du få med deg hjem om du lager deg en nydelig pasta med sopp og rotgrønnsaker, for eksempel.
Du kan lage deg en enkel carbonara med sopp, selvsagt, men det finnes bedre alternativer her. Og aller best blir det om du lager pastaen selv.
Prøv også denne varianten:
Legg hele rødbeter inn i ovnen. Bak dem på 220 grader i 60-75 minutter.
Skrell dem og server med chevre, pasta og klem over sitronsaft og havsalt.
Ingredienser:
250 g Kantareller
2 dl Kremfløte
0.5 stk Dill
4 ss Gressløk
0.5 stk Løk
1 fedd Hvitløk
1 stk Paprika
1 bt Persille
Salt og pepper
1 stk Sitronbåter
Olje/smør til steking
200 g Pasta
Til 4 porsjoner
200 g Fusilli
Olivenolje
2 fedd Hvitløk
2 stk Squash
1 ts Harissa
40 g Mandler, hakkede
1 stk Sitron, saft og revet skall
Salt og nykvernet pepper
Pasta med stekt kjøtt
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
200 g Salt sideflesk
1 stk Purre
2 stk Hvitløksfedd
1 stk Squash
Muskat
Pepper, svart
1 dl Fløte
1 dl Revet parmesan
400 g Pasta
smør og olje til steking
1 Sitronbåter
Til 2 porsjoner
300 g Pastaskruer
4 ss Smør
3 ss Mandler
3 ss Hasselnøtter
1 ss Estragon
1 stk Gulrot
150 g Sukkererter
Pasta med ristede rotfrukter og chèvre
Den salte osten danner en nydelig kombinasjon med de søtlige ovnsbakte rotfruktene.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
2.5 stk Gulrøtter
400 g Pasta
1.5 stk Pastinakk
125 g Kålrot
2 stk Rødløk
7 fedd Hvitløk
2 ss Olivenolje
Rosmarin, frisk
1 ts Salt
1 dl Solsikkefrø, ristede
125 g Chèvre
275 g Lettrømme
Penne med blåmuggost og brokkoli
Dette er en smakfull vegetarrett for de som er glad i blåmuggost.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
500 g Brokkoli
2 ss Smør
1 stk Løk
1 ts Paprikapulver
0.5 ts Chilipulver
1.5 dl Hvitvin
1.5 dl Kremfløte
150 g Blåmuggost
2 ss Mandelflak
500 g Penne
Denne saken ble første gang publisert 27/09 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.